Conopida pane

de Meea in Mancaruri de legume, 25 Ian 2020 | 2927 vizualizari

 

Lasă-mă cu „nu-mi place conopida” și vrăjeli! Aici este vorba despre conopidă pane. Conopidă crocantă și absolut delicioasă. Și știi, este un lucru care mă disperă tare... să mănânci sau să tot „guști” atunci când gătesc ceva. Să vreau să pun într-un final pe masă și să n-am ce. Cred că este o lege undeva, care spune că întotdeauna când cineva face șnițele, chiftele, clătite, etc. este absolut necesar ca toți din jur, de câte ori trec pe lângă tine, să guste 1-2-3-4 bucăți gata prăjite. Știu că este ceva, pentru că până și eu fac asta ha! Și fac asta când gătesc eu, nu neapărat altcineva.

         Am tot făcut la conopidă pane în ultimul timp și am tot mâncat până ne-am... ce ne-am? Că nu ne-am săturat deloc! Mai vrem! Și problema este că încă nu am reușit să ne punem frumos la masă, ca toți oamenii, să mâncăm conopidă, o tot mâncăm în timp ce se pregătește ha!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei.

Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert.

Când fierbe apa, punem conopida și o fierbem 5 minute, acoperită cu capac. Îmi place să o fierb mai puțin, pentru că îmi place să fie conopida mai crocantă. Tăiem conopida buchețele. Se poate tăia și felii, dar din cauza formei conopidei, ies foarte puține felii și pe lângă toate acestea, este muult mai bună tăiată buchețele.Punem sare și piper peste conopida tăiată și apoi o trecem prin făina, ouăle bătute și pesmet. Punem conopida la prăjit în ulei încins. Lăsăm conopida la scurs pe un șervețel.  

      Acum încearcă să ascunzi ce ai prăjit, pentru că altfel nu vei avea ce pune pe masă ha!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dantes 1

30.01.2020, 11:42

Buna!

Panacris 1

01.02.2020, 18:43

Mno, eu am noroc, că Zmeii nu se dau în vânt după conopidă! Foarte bună, mai ales rece !

Meea 1

02.02.2020, 21:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane, invelita in cascaval