Am făcut zilele trecute burgeri cu pui Shanghai în aluat și cartofi crocanți. Mai trebuie să zic ceva oare? Au fost delicioși, iar puiul făcut în aluat a ieșit picant și la fel de crocant ca și cartofii. Unde mai pui și că am pus muult cașcaval și salată de varză cu iaurt și usturoi. Nici n-are rost să-ți irosesc timpul și să vorbesc prea mult. Doar uită-te la poze și apucă-te de treabă. Merită!
E bine să faci puiul și cartofii deodată ca să rămână crocanți și să nu se răcească. Așadar, te sfătuiesc să pregătești cartofii în tavă și când prăjești puiul, să lași și cartofii la cuptor.
Cartofi: Spălăm cartofii bine de tot, pentru că îi vom coace în coajă. Tăiem felii subțiri și le așezăm pe hârtia de copt. Presărăm sare, piper, cimbru și punem câte puțin unt pe fiecare felie. Lăsăm tava la cuptor aprox. 30 min sau până când s-au rumenit.
Pui Shanghai: Pieptul de pui spălat îl tăiem fâșii lungi și subțiri. Într-un vas, punem puiul, sosul de Soia, muștarul, sarea, piperul, usturoiul pudră și chilli.Separat, amestecăm mălaiul, făina, praful de copt, puțină sare, ouăle bătute și laptele.Bucățile de pui le trecem prin puțină făină apoi prin amestecul de mălai și apoi direct în uleiul încins. Le-am prăjit într-o oală cu fund dublu și mult ulei încins. Le scoatem pe un șervețel absorbant.
Amestecăm iaurtul, usturoiul, sarea, piperul și varza tăiată mărunt.
Peste chiflă am pus cașcaval, cartofi, pui, cașcaval și l-am încălzit, apoi am pus salata. Poftă bună!
1
Rețeta o găsești și pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.com/2020/07/burgeri-cu-pui-shanghai.html