Mihaela11_jo

1

Bucataras
incepator

Amman

Bucataras din 12.07.2010

RETETE196
PRIETENI181
Retete / Dulciuri

Bomboane Raffaello 2

In Dulciuri la 15 Mai 2015

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute pentru ca nuca sa absoarba laptele. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de...

Bomboane Raffaello 1

In Dulciuri la 15 Mai 2015

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf, zaharul vanilat si 100 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc...

Prajitura Izaura

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie....

Galuste cu prune

In Dulciuri la 24 Oct 2014

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un rol din care se taie rondele de 1,5 cm grosime.Se imbraca fiecare pruna in aluat. Se pune la...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 24 Oct 2014

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare...

Foietaj cu smochine

In Prajituri la 24 Oct 2014

Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul. Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel...

Briose cu smochine si migdale

In Prajituri la 5 Oct 2014

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor. Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de...

Tort crocant cu mere

In Prajituri la 11 Mai 2014

Baza Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat. Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se...

"Um Ali" (2)

In Prajituri la 14 Oct 2013

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de...

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

In Prajituri la 16 Aug 2013

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars. Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 16 Aug 2013

Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia se toarna  intr-o tava (...

"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")

In Prajituri la 5 Iul 2013

Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie. Caramelul Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.  Se aseaza feliile de paine...

Cheesecake "After eight"

In Prajituri la 22 Apr 2013

Blatul de biscuiti Se topeste  untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza  biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o...

Placinta cu mere( de post)

In Prajituri la 19 Mar 2013

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat. Peste mere se presara zahar tos si scortisoara. Se...

Tort cu frisca si portocale

In Torturi la 19 Ian 2013

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu...

Biscuiti englezesti

In Prajituri la 19 Ian 2013

Se amesteca ingredientele si se imparte aluatul in 2 sau in trei , in functie de cate culori dorim sa facem biscuitii. Se intinde o foaie de 5mm si se taie cu formele dorite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute. Pofta...

Tort aniversar

In Torturi la 10 Ian 2013

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta ,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu...

Tort cu citrice

In Torturi la 19 Noi 2012

Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza cu untul si se adauga laptele. Se unge o forma de...

“Muhalabieh”

In Dulciuri la 13 Sep 2012

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste. Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate. Dupa ce budinca a...

Ingheţată de mentă

In Dulciuri la 13 Sep 2012

Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute. Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare. Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine...

Amandine

In Prajituri la 13 Feb 2012

 Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza  pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si  cacao, cernute si la sfarsit  praful de copt stins cu...

Desert "Curcubeu" de jeleu

In Prajituri la 21 Ian 2012

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt. Se da la frigider pana se intareste bine. Se prepara...

"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"

In Prajituri la 10 Ian 2012

Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se taie rondele din alauatul de placinta de cca 1 cm. Rezulta niste taitei mai lati, care se desfac...

Cozonac

In Prajituri la 3 Ian 2012

Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare. Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie si portocala,aromele si laptele caldut. Se adauga albusurile batute spuma si la urma uleiul...

Cheesecake cu coacaze

In Prajituri la 28 Dec 2011

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim...

Cheesecake cu cirese negre

In Prajituri la 2 Sep 2011

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim...

Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”

In Prajituri la 1 Sep 2011

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incep sa fiarba se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra. Se amesteca incontinuu pana s-a ingrosat si a fiert(...

Bavareza de portocale

In Prajituri la 1 Sep 2011

Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa. Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si...

Nopti libaneze-“Layali libnan”

In Prajituri la 28 Aug 2011

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa fiarba ,se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra. Se amesteca incontinuu pana s-a...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 14 Mai 2011

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce am amestecat bine compozitia...

Afisate 1 - 30 din 55 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 2

publicat la 15.05.2015

Bomboane Raffaello 1

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Retete preferate
Savarine

Voturi:31

Amandine

Voturi:19

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]