Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Albitura se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete....
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...
Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs.
Se face maioneza dintr-un galbenus si ulei. Eu o fac cu...
Se curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3...
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se...
Fierbem pastele al dente in apa cu sare,le punem in strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece. Punem pastele intr-un bol si incepem sa adaugam pe rand celelalte ingrediente! Punem...
Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si...
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam spumos galbenusurile cu zaharul,adaugam pe rand semintele din pastaia de vanilie, coaja de lamaie,untul tinut la temperatura camerei,faina cernuta si...
Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului.
Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana....
Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender.
Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul.
Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos.
In pahare, punem iaurt natural, un...
Socata reteta bunicii
Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.
Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.
Se stoarce jumatatea de...
Intr-un castron amestec iaurtul cu apa si cu castravetii curatati de coaja si taiati cubulete mici. Punem castronul in frigider pentru cel putin 30 min. Apoi amestecam acesta supa cu usturoiul...
Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore.
Picuram cele 2 linguri de...
Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa...
Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa...
Cum se prepara Ficatei de pui la tigaie, cea mai gustoasa reteta
Ficateii se curata de membrane, se spala in mai multe ape, se taie in bucati potrivite, apoi se condimenteaza si se pun intr-o...
Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se...
Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.
Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si...
Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam.
Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...
Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza.
Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina.
Omogenizam din nou compozitia si...
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare.
După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.
Când ingredientele sunt...
Cum se prepara Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa
Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator.
Intr-un bol...
Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana...
Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam...
Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de...
Intr-un bol amestecam faina cu oul, zaharul, untul taiat bucatele, putina sare, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana untul se incorporeaza cu faina. La sfarsit,...
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam telina...
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele si le trecem prin jet de apa rece.
Pentru sos incingem untul intr-o tigaie iar apoi adaugam gorgonzola taiata...
Pentru umplutura de visine punem visine la foc impreuna cu compotul si zaharul si lasam sa fiarba 5-10 minute. Amidonul il dizolvam in 3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste visine si fierbem...
Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa...
Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un...
Cum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa
Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime. Il...
Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare.
Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa...
Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...
Cum se prepara visinata
Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal.
Pentru visinata perfecta,...
Cum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul.
Se leaga sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din visine...
Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana.
Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate...
Pentru astazi am ales
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii se curata si se taie rondele. Albitura se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se taie patratele. Rosiile se spala si se toaca cubulete....
Cornete umplute cu crema de branza
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...
Paris Brest
Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...