Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

de Valclaudia in Torturi, 20 Apr 2017 | 3508 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema / umplutura:

  • 200gr ciocolata cu gust de frisca si cafea
  • 300 ml frisca vegetala lichida
  • 250 gr mascarpone
  • visine din visinata fara samburi
  • 10 piscoturi din comert
  • 2 plicuri cafea instant Milka

Glazura si decor:

  • 200 gr frisca vegetala
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • jumatati de piscoturi din comert pentru imprejmuirea tortului
  • creion pasta de scris pe tort (alb, de la Dr.Oetker)
  • inimioare albe si roz
  • panglica textila pentru fixarea piscoturilor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata:

Pregatirea blatului:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao

Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.

Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.

Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.

Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.

Taiem blatul in doua pe orizontala.

Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.

Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.

Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.

Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.

Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.

Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.

Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.

Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

21.04.2017, 07:18

minunat tortul pregătit! La mulți ani lui Nicole!🌻🌻🌻🌻🌻

Ancutsa 1

21.04.2017, 17:25

La multi ani! Foarte frumos tortul! Si mie imi place mult ciocolata aceea cu cafea!

oanapl 1

23.04.2017, 14:52

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata