
publicat la 09.10.2025
publicat la 04.10.2025
publicat la 25.09.2025
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv cascaval pana, cu salata de varza
Cașcavalul se porționează în felii cam de un deget, sau de 1 cm grosime. Din 400 grame vor ieși 6 felii. Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare. Se pregătesc două farfurii plate, una cu făină albă și cealaltă cu pesmet. Se ia o felie de cașcaval, se trece prin...
Aperitiv tort sarat
Luați o pâine albă, rotundă, pufoasă și tăiați-o în 3 foi. Nivelați foaia de deasupra, dacă este cazul. Fierbeți ouăle tari, răciți-le în apă rece și decojiți-le. Alegeți mărarul, spălați-l și tăiați-l fin. Amestecați foarte bine brânza de...
Aperitiv Soricei gustosi
Se fierb ouăle tari, se răcesc în apă rece și se decojesc. Feliile de salam se curăță de pielițe, se taie subțire de jur împrejur (pentru codițele șoriceilor) iar din miezul feliilor se decupează rondele mici pentru urechiușele șoriceilor. Se înjumătățesc...
Aperitiv saleuri cu cascaval
Răzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged într-o foaie de 0,5 cm grosime. Porționați aluatul în formele dorite, presărați-le...
Aperitiv floricele cu cașcaval
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite. Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval
Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar...
Aperitiv briose sarate
Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna. După ce...
Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval
Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel...
Aperitiv oua umplute
Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, Pentru maioneză se răzuie celelalte două...
Aperitiv rosii umplute cu branza
Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă. Mărarul se spală și se taie mărunt. Se păstrează 1-2 fire de mărar pentru decor. Se pregătesc...
Aperitiv omleta cu cartofi
Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă...
Aperitiv oua rosii
Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri...
Aperitiv buburuze umplute
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...