
publicat la 10.08.2025
publicat la 03.08.2025
publicat la 24.07.2025
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv saleuri cu cascaval
Răzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged într-o foaie de 0,5 cm grosime. Porționați aluatul în formele dorite, presărați-le...
Aperitiv floricele cu cașcaval
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite. Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval
Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar...
Aperitiv briose sarate
Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna. După ce...
Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval
Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel...
Aperitiv oua umplute
Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, Pentru maioneză se răzuie celelalte două...
Aperitiv rosii umplute cu branza
Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă. Mărarul se spală și se taie mărunt. Se păstrează 1-2 fire de mărar pentru decor. Se pregătesc...
Aperitiv omleta cu cartofi
Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă...
Aperitiv oua rosii
Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri...
Aperitiv buburuze umplute
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...