publicat la 10.11.2017
publicat la 23.08.2016
publicat la 28.01.2016
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Snickers
Blatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu...
Cozonac delicios cu faina de canepa
Am preparat laptele vegetal la blender (apa, seminte canepa, seminte susan), apoi l-am strecurat si l-am pus in cuva masinii de paine. Se adauga restul ingredientelor pentru aluat, exact in ordinea de mai sus. Am pus masina la programul de framantat si dospit. Dureaza o ora si 50 minute la...
Desert rulada cu nuca de cocos
Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot. Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine. Se pune pe...
Desert rulada din foi Lica
Crema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana. Acest pas se face rapid pentru a nu se raci crema. Daca se raceste, o reincalziti, adaugand putina...
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100
Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult. Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi...
Prajitura Bounty
Blatul: Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da...
Prajitura cu crema de vanilie
Crema de vanilie - intr-un litru de lapte punem plicurile de budinca si zaharul. Lasam la foc mic si amestecam incontinuu pana fierbe. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Aluatul - amestecam faina cernuta, cacaoa si praful de copt....
Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme
Preparare Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam. Turnam...
Desert prajitura Triumf
Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cmx33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate...
Placinta cu dovleac din foietaj de casa
Prima data preparam umplutura. Dovleacul il spalam, il curatam si il dam pe razatoare. Eu am folosit un dovleac mare, voi puteti folositi jumatate de dovleac, daca nu va place cu multa umplutura. Punem dovleacul ras cu zaharul intr-o cratita pe aragaz si amestecam continuu pana incepe sa...
Crizanteme cu crema de ciocolata si alune
Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore. Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul,...
Desert cozonac pufos fara framantare
Toate ingredientele sunt puse la temperatura camerei cu cateva ore inainte de a ne apuca de pregatirea cozonacilor. Cele 5 oua se separa. Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca impreuna cu nuca si cacaua pentru umplutura. Faina se cerne intr-un vas. Pentru...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolata alba Biscutii se rup in bucati mici. Se topeste untul cu ciocolata, adaugam apoi zaharul vanilinat si se pune fierbinte peste biscuitii rupti. Incalzim laptele cu 2 linguri zahar tos si 2 linguri cacao. Lasam sa se omogenizeze bine si turnam...
Gogosi umplute cu ciocolata
Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si zaharul vanilinat si amestecam cu un tel. Punem aceasta compozitie peste faina si incepem sa...
Prajitura cu ciocolata si rom
Blatul: In 100 ml lapte caldut, topim 300 g unt si apoi adaugam ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot, ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul. Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare,...
Banana Roll Cake
Rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie...
Placinta insiropata, cu piersici
Blatul: foile de placinta se lasa la decongelat cateva ore si se taie fasii lungi, pastrand una pe care o asezam pe fundul tavii. Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam pana se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitie punem iaurtul, in care am amestecat praful...
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Blatul Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu...
Prajitura Alba ca Zapada - desertul copilariei
Iata cum se prepara Prajitura Alba ca Zapada - desertul copilariei Prima operatiune consta in prepararea aluatului pentru foi. Amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul. Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama...
Strudel gigant cu ciocolata
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat. Folosim putin ulei pentru a intinde o foaie foarte subtire. Se ruleaza foaia si apoi se imparte in 3 bucati. Puteti imparti compozitia si in mai multe bucati, pentru a face strudele mai multe si mai mici. Se intinde prima bucata cu...
Pasca fara aluat
Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si pliculetele de zahar vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin. Amestecam bine, adaugam smantana si la sfarsit,...
Desert chec cu nuca de cocos si cacao
Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza...
Crema de zahar ars
O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca. Se separa ouale, se bat albusurile spuma peste care se pune zaharul vanilinat si un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu...
Placinta dobrogeana
Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri. Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa....
Tort aniversar fara coacere
Tortul contine 4 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor. Stratul 1 Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii maruntim in robotul de bucatarie. Facem blatul tortului din biscuitii amestecati cu esenta de rom, cacao, laptele si margarina...
Prajitura cu branza si caramel
Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar...
Prajitura rasturnata cu piersici
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol....
Chec cu ciocolata si visine
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom. Faina o amestecam impreuna cu praf de copt si cacao si o incorporam in compozitia de mai sus.Incorporam...
Cozonac a la Ruxy
Toate ingredientele se scot din timp de la rece deoarece avem nevoie sa ajunga la temperatura camerei. Eu am cantarit ingredientele pe care le-am scris mai sus pentru ca reteta initiala avea 1200 g faina. Astfel a trebuit sa modific toate cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina in vasul...
Inimioare cu ciocolata si branza dulce
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la...