Prajitura cu ciocolata si rom

de Steffy in Prajituri, 15 Ian 2014 | 11126 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Ruxy - Briose cu ciocolata si rom- si voind sa fac o reteta dubla, dar neavand indeajuns forme de briose, am decis sa modific reteta si sa fac o prajitura care a fost foarte reusita.
Multumesc Ruxy pentru gustul extraordinar al blatului.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300 g unt
  • 350 g faina
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 400 g ciocolata cu rom (4 tablete Novatini cu rom)
  • o esenta de rom
  • un pliculet zahar vanilinat
  • un pliculet si jumatate praf de copt stins in lamaie
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 ml sirop dintr-un compot de ananas, pentru insiroparea blatului

Pentru crema:

  • 1 pliculet budinca de frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g margarina
  • 1 pliculet frisca
  • 650 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si rom:

Blatul:

In 100 ml lapte caldut, topim 300 g unt si apoi adaugam ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot, ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul.

Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare, adaugam in cateva transe compozitia cu ciocolata si amestecam bine dupa fiecare, cu un tel.

Urmeaza sa adaugam faina si praful de copt stins in cateva picaturi de zeama de lamaie. Ungem cu ulei o tava patrata si intindem compozitia.

Introducem la cuptorul preincalzit timp de 40 minute, la foc mic. Verificam blatul cu ajutorul unei scobitori. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il insiropam cu sucul de la compotul de ananas.

Crema:

Facem budinca de frisca in 500 ml lapte (conform instructiunilor de pe pachet) si adaugam 3 linguri zahar. Cand s-a ingrosat, luam de pe foc, adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam putin sa se raceasca, apoi intindem crema pe blat.

Cand s-a racit foarte bine budinca de frisca pe blat, mixam pliculetul de frisca cu 150 ml lapte rece si il intindem deasupra.

Prajitura se portioneaza si se serveste a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Steffy 1

16.01.2014, 22:04

Teo, blatul era pentru briose, dar pentru ca l-am insiropat, a iesit mult mai moale si delicios. Incearca reteta si o sa te convingi.

_Alina_ 1

17.01.2014, 10:00

Minunata.

dantes 1

04.03.2017, 08:04

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu cremă ganache şi căpşune