Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure

In Somon la 16 Oct 2011

 Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul.  ...

Pulpe de pui la capac cu legume

In Pui la 16 Aug 2011

Iata cum am preparat reteta de Pulpe la capac cu legume: Se aseaza intr-o tigaie neaderenta de preferinta ( eu am folosit o tigaie Tefal ) pulpele de pui si legumele maruntite.  Se condimenteaza cu sare, piper, boia, coriandru, chimen macinate si se adauga o lingura de ulei de...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 12 Aug 2011

Preparare ghiveci de legume : vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa,...

Gnocchi cu ciuperci de padure

In Paste la 10 Aug 2011

Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa....

Spaghetti cu legume la gratar

In Mancaruri de post la 7 Aug 2011

Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic.  Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se...

Taietei chinezesti cu creveti

In Fructe de mare la 1 Aug 2011

Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul. Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa in care au fost puse la rehidratare) si un fir de apa si pasta de ardei iute in functie de gust. Le...

Pulpe de pui bardate in bacon

In Pui la 30 Iul 2011

 Se desfac pulpele de pui si se incepe prepararea lor adaugand pe fiecare bucata cate o lingura de coulis/pasta diluata de rosii. Vreau sa va prezint produsul cu care lucrez eu mereu la acest capitol, este cel de la Reflets de France, nu stiu daca cunoasteti marca am vazut ca se gaseste si...

Supa de fructe de mare

In Supe la 28 Iul 2011

Se toaca legumele marunt si se calesc pret de un minut in uleiul de masline. Se adauga apoi apa si fondul de peste, sare, piper proaspat maruntite si inelele de calamar. Dupa zece minute se adauga crevetii si usturoiul zdrobit si rosiile decojite maruntite . Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute si...

Novac cu legume la cuptor

In Peste la 21 Iul 2011

Cand preparam un peste de aceasta talie este pacat zic eu sa il lasam intreg si sa nu il facem filé, o operatiune simpla care nu necesita decat putina indemanare. Va prezint maniera mea de a face un peste filé total amatoare dupa ce voi incepe cursurile de cuisine din toamna sper...

Ciorba de vara cu pastai/fasole verde

In Ciorbe la 16 Iun 2011

 Povestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si tulpina de telina toate taiate cuburi. Adaugam boia dulce si dupa ce le-am lasat la foc mic pana au...

Gnocchi cu pesto si creveti

In Fructe de mare la 21 Mai 2011

 Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari.  Ne ocupam intre timp de creveti, eu am avut proaspeti nedecorticati asaa ca am avut putina treaba sa ii spal si sa ii curat....

Pui cu legume si cereale

In Pui la 20 Mai 2011

 Acest amestec mediteranean contine legume deshidratate, ardei, rosii si cereale de toate categoriile de la granulele de gris: cuscus, la granule de mamaliga, grau, ovaz, secara totul bine condimentat cu ierburi aromate si extrem de usor de preparat. Se rehidrateaza cu apa fierbinte si se...

Rosii umplute

In Fructe de mare la 13 Mai 2011

Cateva principii dietetice simple ale aceste retete : inlaturati grasimea animala si aduceti grasime vegetala, se inlatura maioneza dar se aduce onctuozitate si gust cu o “maioneza” dietetica facuta din iaurt simplu, galbenus de ou fiert sau ou intreg fiert si ierburi aromate. Nu o sa...

Ciorba de miel reteta la ceaun

In Ciorbe la 9 Mai 2011

  Preparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba.   Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si crengutele de cimbru verde. Lasam sa dea cateva clocote si adunam spuma pana cand supa devine clara...

Orez prajit cu fructe de mare si ou

In Fructe de mare la 19 Apr 2011

Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate )  necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa.  Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor ,...

Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale

In Somon la 18 Apr 2011

  Preparare : pregatim uleiul si ierburile aromate pentru somon, se punem intr-un bol toate si amestecam pana la omogenizare.   Pensulam bucatile de somon cu acest amestec si le lasam macar o ora la rece. Intr-o tigaie neaderenta, tefal am folosit eu punem un strop de ulei de...

Salata de cruditati cu ou

In Salate la 3 Apr 2011

 Preparare: intr-un bol mai mare punem un strat de salata, rosiile, castravetele si ridichiile taiate si lingura de porumb. Adaugam apoi morcovul si telina.Adaugam sarea si piperul proaspat macinat si amestecam cu grija. Garnisim la final salata cu un ou fiert tare taiat in patru, cu...

Ficat de pui cu arome chinezesti la gratar

In Ficat la 15 Mar 2011

 Preparare: spalam ficatul de pui, il curatam si il uscam cu hartie absorbanta. Intr-un vas mai punem la baza ficatul apoi turnam peste el  o marinada facuta din putin ulei de masline, o lingura  sos desoia,sare, piper, o lingura de verdeata maruntita ( coriandru am pus eu )...

Pui cu legume si cuscus

In Pui la 12 Mar 2011

Preparare: intr-un vas mai adanc ( o tigaie gen wok am folosit eu ) pune o lingura de ulei de masline si adaugam carnea de pui si condimentele.  Se adauga apoi legumele, usturoiul curatat de germenele intern si tocat marunt  si o canita de apa.   Am mai adaugat un fir de...

Paella valenciana

In Fructe de mare la 9 Mar 2011

  Preparare: se curata si pregatesc fructele de mare, eu am folosit fructe de mare proaspete: inele de calamar , scoici de doua feluri, creveti.   Intr-o tigaie adanca gen wok punem 2 linguri de ulei de masline, adaugat calamarii, crevetii si jumatate din scoici si un pahar de...

Pui cu bambus

In Pui la 27 Feb 2011

  Pregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei .   Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de apa si condimentele si sosul de soia. Lasam sa se faca la foc mic 15 minute  dupa care adaugam...

Supa chinezeasca cu legume

In Supe la 27 Feb 2011

 Desi suna poate mai pretentios, e la indemana oricui de realizat, avem nevoie de legume si aici puneti ce aveti la indemana.    Preparare: taiem si pregatim legumele si ciupercile rehidratate. Respectam timpii de fierbere, ceapa verde, dovlecel si ardeii vin pusi mai...

Prepelite cu ciuperci de padure

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2011

  Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 17 Feb 2011

Spalam si stergem bine puiul.  De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in...

Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

In Supe la 13 Feb 2011

 Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la...

Salata de cruditati cu feta

In Salate la 13 Feb 2011

Azi va propun o salata de cruditati cu feta, eu am pus 30 de grame de feta si mi s-a parut suficienta puteti sa puneti mai mult daca vreti.  Ca si dressing am facut un sos dintr-o lingura de iaurt light, putin mustar si un fir de ulei de masline si ierburi uscate pentru salate ( puteti...

Gratar de piept de curcan cu legume la capac

In Curcan la 28 Ian 2011

  Preparare: intr-o  tigaie neaderenta se  pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga  legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc legumele de vara in formula congelata, daca nu sunt legume de sezon le prefer asa deoarece dupa ce m-am...

Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume

In Curcan la 28 Ian 2011

   Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat .      Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa,...

Gustari reci cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

 Taiem o fasie ingusta de jambon afumat  pe care o trecem ca un “brau” peste oul de prepelita. Prindem apoi oul intre doua fire de ruccola pe o scobitoare . In plus  pe langa scobitorile cu oua de prepelita imbracate in brau de jambon afumat  mai asezam pe...

Omleta romaneasca

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

 Preparare: se taie sunca si legumele cubulete si se calesc intr-o lingura de ulei de masline.  Se bat ouale bine cu sare si piper si se adauga in tigaie. Se toarna peste firele de arpahic maruntite si se da focul pe minim .  Se acopera cu capac si se lasa la foc minim pana...

Afisate 91 - 120 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Retete preferate
Varza clujeana

Voturi:20

Hot cross buns

Voturi:39

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]