publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi
Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita. Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune...
Salata de somon cu avocado
Preparare : asezam alternativ un strat de salata verde , unul de somon afumat si unul de avocado dat pe razatoare de mere . La sfarsit adaugam macrisul si dressingul. Amestecam cu grija si servim repede, de la zeama de lamaie salata nu se comporta foarte bine in timp. Este bine sa stiti...
Gustari reci /tartine cu bunatati
Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine. Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate din bageta sau pe triunghiuri de paine prajira. Unele au fost facute cu unt sarat si jambon sau icre...
Bulete de branza de Napolact
O parte din branza o amestecam cu maslinele negre taiate bucatele. Dupa acelasi model o parte din branza o amestecam cu mararul maruntit si o parte cu ardeiul maruntit. Formam bile din compozitia obtinuta, pe unele le dam prin verdeata maruntita si pe altele le putem...
Roti de porc / friptura de porc la cuptor
Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman. Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin...
Ciorba de potroace de Sarbatori
La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem bucati. Aceasi soarta o vor avea si legumele numai ca ele o sa fie date pe razatoare,...
Salata de somon afumat cu batoane de crab si verdeturi
Preparare : taiem somonul fasii inguste si subtiri. Batoanele de crab le taiem rondele si rosiile sferturi. Le asezam intr-un bol pe straturi si le asezonam cu sare si piper proaspat macinate. Turnam peste amestecul facut din ulei, apa, otet si ierburi aromate. Se amesteca cu...
Tort de iarna cu ciocolata si cocos
Preparare: se face blatul de tort mixanduse-se albusul pana devine spuma cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacao si untul topit. Se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute in functie de cuptor. Cand blatul este...
Curcan umplut la cuptor
Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si boabe) cuisoare, foi de dafin, putina boia siverdeturi maruntite. Se roteste la cateva ore ca sa...
Cartofi copti la cuptor
Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent . Se lasa la cuptor (...
Saramura de pastrav
Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper. Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi...
Vin fiert cu anason si scortisoara
Se pune vinul si mirodeniile la fiert( optional se poate adauga si o lingura sau doua de zahar) si cand clocoteste se adauga fructele. Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac . Se serveste fierbite, este aromat si bun, iti intra parca in suflet. Noi l-am servit cu...
Salata de cartofi cu peste afumat si masline
Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele. La sfarsit adaugam ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa...
Pui la cocotte cu legume
Preparare : bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte. Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae...
Supa chinezeasca cu legume
Preparare : se pune la fiert morcovul, cepa si pastaile de la inceput pentru ca au timp de fierbere mai mare. Condimentam cu sare si piper si adaugam o lingura de ulei cand fierbe apa. Dupa cateva minute adaugam si dovlecelul si ardeii si cu trei minute inainte de final...
Peste prajit cu mamaliga
Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute. In interval de 5-7 minute pestele e gata,...
Ghiveci calugaresc de legume cu orez
Preparare: se spala, curata si taie toate legumele. Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul la cuptor. Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit...
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume
Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb. Am acoperit cu o folie de...
Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc
Se condimenteaza muschiletul de porc cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen). Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru...
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie
Aceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna, alaturi de fasolea uscata. Preparare : pastaile se taie cu foarfeca si se lasa la inmuiat in apa fierbinte impreuna cu boabele de...
Salata de tofu cu somon si ruccola
Eu am luat o branza Bio care pot sa zic ca a fost totusi buna. Eu am mai condimentat-o dupa ce am taiat-o cubulete cu sare, piper si putin ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se face un dressing cu sare, putin otet balsamic, un fir de ...
Spuma de ton
Cu robotul de bucatarie mixam totul pana obtinem o pasta fina, adaugam smantana vegetala si condimentele . Amestecam cu grija pana obtinem o pasta omogena.Adaugam uleiul de masline si verdeata( marar am pus eu ). Amestecam din nou pana la omogenizare si mai dregem cu...
Legume cu paste la cuptor
Spalam, curatam si pregatim legumele. Le asezam intr-un vas termorezistent si turnam peste ele un amestec facut din apa, piure de rosii, sare, piper si putin ulei. Adaugam apoi dafinul si cimbru si sunt gata pentru drumul la cuptor. Acoperim cu capac si lasam pe treapta de jos a...
Supa de peste si fructe de mare
Intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand...
Calcan la cuptor cu legume
Pregatim pestele spalandu-l si apoi tamponandu-l cu un servet absorbant. Pregatim legumele taindu-le solzi/julienne le condimentam cu putina sare si piper si le asezam intr-un strat subtire intr-un vas termorezistent . La tot ce este peste eu folosesc sarea de mare in granule mari pe care...
Negresa de post
Preparare: se amesteca toate prafurile ( faina, zaharul, cacao) intr-un vas mai mare. Pregatim uleiul si laptele de soya .Adaugam peste prafuri si mixam bine, eu am mai adaugat o mana de stafide .Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Sarmale de post cu linte si hribi
Preparare: ceapa am facut-o cu robotul, morcovul l-am dat pe razatoare, ciupercile si dovlecelul le-am taiat cubulete. Am calit putin legumele in putin ulei si am condimentat cu sare, piper si cimbru si la sfarsit am adaugat orezul si lintea . Cu aceasta compozitie...
Risotto de post cu hribi si mazare
Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas...
Shaorma cu piept de pui la gratar
Preparare: se taie pieptul de pui fasii inguste si se condimenteaza cu sare si piper, eu am mai adaugat peste el un fir de ulei de masline pentru ca imi place aroma care i-o da dar nu este obligatoriu. Se prajeste intr-o tava neaderenta, eu am folosit Tefal care sincer vorbind isi merita renumele...
Bors de iepure
Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se pune la fiert ( eu am folosit din nou ceaunul meu de fonta ) cu apa si sare si se lasa la fiert...