adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete / Dulciuri

Prajitura fina cu albus

In Prajituri la 10 Ian 2013

Am facut intai blatul : am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa...

Cosulete de foietaj cu mere si gutui

In Prajituri la 10 Ian 2013

Am dezghetat aluatul foietaj la temperatura camerei, l-am taiat in forme rotunde cu un pahar, apoi l-am asezat in tava de briose. Fiind vorba de aluat foietaj, n-a mai fost nevoie sa ung tava cu nimic, mai ales ca este si teflonata. Prin simpla asezare a cercurilor de aluat in scobiturile tavii...

Stelute cu scortisoara

In Dulciuri la 8 Ian 2013

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa de doua degete, am taiat formele (stelute de diferite marimi) si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt...si la cuptor, pana s-au rumenit putin. Fierbinti le-am pudrat cu zahar....si,...

Gogosele ineluse

In Prajituri la 8 Ian 2013

Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai...

Fursecuri cu ghimbir si lamaie

In Prajituri la 8 Ian 2013

Se mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o bila de aluat ce se da la rece pt. cca 1 ora. Apoi se intinde cu sucitorul in foaie groasa de cca 5 mm, se decupeaza cu formele preferate si se coc in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu. Atentie! Se coc foarte repede! Enjoy!  

"Ravioli" cu mere

In Prajituri la 8 Ian 2013

Din toate aceste ingrediente pt aluat se framanta un aluat si se lasa la dospit., dupa care se intinde o foaie de cca 5 mm grosime(el mai creste repede) si se decupeaza cercuri cu forma aleasa. Asezam cerculetul de aluat in forma si punem umplutura cu lingurita (in cazul meu--mere rase cu zahar...

Biscuiti cu caise confiate si menta

In Prajituri la 5 Ian 2013

Se amesteca toate ingradientele in robot, sau la masina de paine, se formeaza un aluat elastic, care se lasa la rece 1 ora, apoi se modeleaza bilute care se aseaza in tava si se preseaza cu o furculita. Se dau la cuptor pana se rumenesc putin si raspandesc o aroma nemaipomenita! Enjoy!

Testoasa din cozonac

In Prajituri la 4 Ian 2013

Le-am amestecat pe toate si am pus aluatul la crescut intr-un loc caldut. Apoi am format testoasa si am bagat-o la cuptor aprox 30 min. A iesit asa!

Briose cu mere

In Prajituri la 4 Ian 2013

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt delicioase! Enjoy!

Briose cu dovleac

In Prajituri la 4 Ian 2013

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt o minune! Enjoy!

Briose rotate

In Prajituri la 4 Ian 2013

Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. se da la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se rastoarna pe gratar si se lasa la racit. Se servesc pudrate cu zahar vanilat. enjoy!

Tort din fructe

In Dulciuri la 3 Ian 2013

"Blatul" tortului e realizat din pepene galben, iar decoratiunile sunt din kiwi, banane si visine...foarte simplu !

Portocale in jeleu de sampanie

In Dulciuri la 3 Ian 2013

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie de atat de mult zahar). Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc,se adauga gelatina hidratata si se...

Fursecuri cu portocale

In Prajituri la 3 Ian 2013

Am mixat bine toate ingredientele pt. aluat, apoi l-am dat la rece pt. cca 30 min., apoi l-am intins in foaie groasa de cca 5 mm, am taiat formele si le-am dat la cuptorul incins (aprox. 15 min). Dupa ce s-au racit, am facut glazura, amestecand energic zeama de lamaie cu zaharul pudra. Am decorat...

Cheesecake cu fructe confiate

In Prajituri la 3 Ian 2013

Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional). compozitia rezultata se toarna intr-o tava de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt....

Tarta cu crema de mar copt

In Prajituri la 2 Ian 2013

Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am...

Rahat turcesc home-made

In Dulciuri la 2 Ian 2013

Intai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava  cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu, care se unge si aceasta cu ulei) Separat se pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie si se...

Extracte aromate

In Sirop / Compot la 2 Ian 2013

Se "inchid" aceste minunatii in sticle, pe care le umpleti cu alcool si se lasa la macerat 1 luna. Se scutura sticlele din cand in cand. Se pastreaza la loc racoros si intunecos.

Briose Raw

In Prajituri la 2 Ian 2013

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:)) Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure

In Prajituri la 2 Ian 2013

Prepararea si asamblarea tortului este extrem de simpla: se fac clatitele, se lasa la rece, apoi se monteaza: clatita+gem de zmeura+ciocolata+clatita+frisca+ciocolata...si tot asa. Ultimul strat este din ciocolata, apoi se da tortul la rece (10 minute la congelator, 1 h la frigider), apoi se...

Rulada de ciocolata degrade

In Prajituri la 2 Ian 2013

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentara (eu am folosit o forma de chec cu fundul semi-rotund). Se lasa la...

Bomboane asortate

In Dulciuri la 2 Ian 2013

Trufe cu migdale: Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale. Bomboanele din ciocolata de casa: Am fiert apa cu zaharul pana s-a...

Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri

In Dulciuri la 2 Ian 2013

Fondante cu alune si cafea: Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am...

O inghititura dulce: budinca arabeasca cu faina de orez

In Dulciuri la 1 Ian 2013

Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, apoi faina de orez in ploaie, amestecandu-se continuu, ca sa nu se prinda de fund. Se fierbe la foc mediu, cand orezul este fiert si crema capata consistenta unei smantani groase, se trage de pe foc si se lasa la racit putin. Se...

Budinca de quinoa cu fructe

In Dulciuri la 1 Ian 2013

Se pune la fiert laptele cu quinoa, zaharul si pastaia de vanilie taiata pe lung. Se fierbe bine 15-20 min, pana se inmoaie bobitele de quinoa si totul capata o consistenta cremoasa. Se adauga untul si se lasa deoparte 15 min (cratita se acopera cu capacul, permitand astfel bobitelor de quinoa sa...

Afisate 91 - 115 din 115 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]