Anason

Postat de Bucataras in Condimente pe 11 Iul 2009, 09:10

Anason

Anasonul (Pimpinella anisum) este o plantă medicinală, aparţinând familiei Apiaceae, foarte des utilizată.

Anasonul este o plantă anuală, erbaceee, putând atinge o înălţime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Fructele sunt mici şi verzui, şi pot fi culese de la sfârşitul lui august până la sfârşitul lui septembrie.

Utilizare

Anasonul, ca plantă medicinală, are multe proprietăţi, multe dintre care sunt neconfirmate:

- Se foloseşte la tratarea anumitor afecţiuni digestive ( în special ale intestinului) şi respiratorii;

- Afecţiuni ale căilor urinare;

- Slab efect laxativ.

Sursa : ro.wikipedia.org

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]