Astăzi facem un tort diplomat delicios și răcoritor, ideal pentru mesele de sărbătoare. Un desert fin, cu cremă ușoară și fructe aromate, perfect pentru a impresiona familia și invitații.
Pentru acest Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, smântână, fructe, pișcoturi, gelatină.
Cum se prepara acest Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă:
Pregătește o tavă rotundă cu inel detașabil, diametru 24 cm.
Hidratează gelatina în puțină apă rece.
Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă zahărul și esența de vanilie. Adaugă laptele și amestecă bine. Toarnă compoziția într-o cratiță și transfer-o pe foc. Las-o la gătit până dă într-un clocot, apoi oprește focul și adaugă gelatina hidratata și amestecă până se topește. Lasă crema la răcit.
După ce s-a răcit, spumează crema cu ajutorul unui mixer.
Mixează smântână lichidă într-un bol până capătă consistență, apoi încorporează crema de ouă. Adaugă fructele scurse bine și amestecă ușor ca să se distribuie uniform în cremă.
Așază un strat de pișcoturi pe marginea și la baza tăvii. Însiropează ușor pișcoturile în zeamă de compot și pune jumătate din crema cu fructe, apoi nivelează frumos. Așază un alt strat de pișcoturi insiropate, apoi pune restul de cremă.
Mixează smântâna lichidă până capătă consistență, apoi încorporează zahărul pudră.
Ornează tortul diplomat după bunul plac și decorează-l cu fructe proaspete.
Pune tortul la rece până a doua zi.
Savurează o felie delicioasă din această bunătate, alături de cei dragi.