Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de doctorul Heber, barbatii si femeile, subiectii inclusi in studiu, care sufereau de obezitate, au consumat de-a lungul studiului un inlocuitor al capsaicinei din ardeiul iute. La finalul testului, s-a observat ca aceasta substanta a accelerat rata metabolismului, arzand mai usor caloriile.
Astfel, ardeiul iute, sursa de capsaicina, ajuta nu numai in condimentarea mancarii, in completarea paletei cromatice din farfurie, in imbatarea simturilor, ci si in accelerarea ritmului cu care organismul arde caloriile. Astfel, dupa servirea unui meniu condimentat cu ardei iute, substanta numita capsaicina creste rata metabolismului, iar caloriile sunt arse mult mai usor. Acelasi efect fiind obtinut in urma combinarii exercitiilor lente, cu altele desfasurate intr-un ritm alert. Abia atunci rata metabolismului creste si caloriile sunt arse mult main usor. Insa, in cazul de fata, nu trebuie sa treceti pe la sala, ci doar sa va condimentati un pic meniurile, pentru a va acomoda papilele gustative cu ardeiul iute, acest aliment napraznic, dar atat de benefic pentru organism.
Tot ardeiul mai este raspunzator si pentru alte beneficii. Creste fluxul sanguin, creand aceea senzatie placuta de cald. Iata de ce, dupa ce consumati ardei iute, sau mancaruri condimentate cu ardei iute, pielea are tendinta sa devina rozalie. Pentru ca sangele circula mai usor, percepandu-se acea caldura placuta. Si mai mult de atat, ardeiul iute poate fi ingredientul principal din dieta de iarna, pentru ca regleaza temperatura corpului, asa cum de altfel o fac si supele ori ceaiurile calde.
sursa poza:http://www.sxc.hu/