Banane

Postat de Miha in Fructe pe 13 Oct 2009, 10:46

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Banane

Se pot consuma ca atare, dupa ce se desprinde coaja, fierte sau prajite. In unele tari tropicale sunt un aliment de baza.

Cel mai adesea sunt culese necopte si se coc in tara de destinatie. Tinute la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar daca doriti sa accelerati procesul le tineti la soare. Nu se patreaza la frigider, se vor innegri din interior spre exterior.

Exista mai multe soiuri de banane (banana rosie, banana pitic), dar cea mai raspandita varietata la noi este banana galbena, numita si Cavendish.

Medicii recomanda sa mancam cel putin 2 banane pe zi, contin tot ceea ce are nevoie organismul uman. In schimb persoanele la dieta ar trebui sa le evite, din cauza continutului mare de amidon sau sa limiteze consumul acestora la una pe zi.

Bananele sunt o sursa buna de fibre (regleaza digestia) , potasiu (normalizeaza hipertensiunea arteriala) ,vitamina C (intareste sistemul imunitar) , fier ( stimuleaza producerea de hemoglobina), vitamina B ( ajuta la calmarea sitemului nervos).

Mancarimea de la piscatura de tantar se va calma, daca locul va fi frecat cu partea interioara a cojii unei banane.

In bucatarie se foloseste:

  • ca aromatizant pentru prajituri
  • ca fruct de baza pentru inghetata
  • sub forma de budinca
  • ca adaos la paine
  • ca decor pentru diverse tarte

 

Retete recomandate:

Banana bread

Salam de biscuiti cu banane

Spuma de capsuni si banane

Inghetata de capusuni si banane

 


Smoothies:
How To Make A Banana Smoothie

Comentarii (2)

09.10.2010, 15:46

foarte bune bananele mai ales atunci cand esti racita

12.02.2011, 20:38

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]