Cardamom

Postat de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Condimente pe 18 Feb 2013, 22:37

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

O noua lectie despre un condiment, mai mult sau mai putin cunoscut. Eu personal l-am folosit in praline, in glazura de ciocolata, in blat de briose si da o aroma exotica preparatelor.
Pe scurt, intrebuintarile culinare si proprietatile curative:

Se poate folosi, in functie de preferinte, atat in preparate dulci, cat si in mancaruri usor sarate, pentru a le oferi un gust picant. In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamom si crema de lapte si este considerat un semn de ospitalitate. In tarile scadinave in schimb, aproape toate preparatele dulci din patiserie contin cardamom, fiind echivalentul scortisoarei. Se poate folosi si in supe sau in salate de fructe. Este indispensabil in sosul curry, servit cu pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana. Se potriveste deci cu supe, carne de pui, salate de fructe, orez, pireuri, pateuri sau fripturi. Se imbina foarte bine cu scortisoara pentru prepararea turtei dulci. Pentru un mix delicios pentru prajituri se combina zaharul, scortisoara si cardamomul. Pentru ceai se presara 2-3 seminte de cardamom in apa clocotita si se lasa zece minute la infuzare.

Cardamomul reprezinta intrebuintari medicinale de mii de ani. Este cunoscut pentru abilitatea sa de a ameliora diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei sau a astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei.

Se depoziteaza in borcanase ermetice pentru a-i pastra aroma. De preferat sa se pastreze in semintele intregi (in pastai) pentru a nu-si pierde aroma daca sunt zdrobite.

Comentarii (2)

31.10.2013, 20:03

Bun articolul, iubesc toate condimentele posibile, il folosesc sipe acesta mai ales in cafea. Tot asa am aflat de la o prietena care este in afara tarii si de atunci il folosesc. L-am mai folosit la torturi de ciocolata, dulciuri si orez. Foarte sanatos.

06.11.2013, 10:33

Susu ma bucur sa constat ca mai sunt iubitori de cardamon.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]