Ce sa mananci pentru o inima sanatoasa

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 8 Noi 2011, 09:00

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Ce sa mananci pentru o inima sanatoasa

In societatea moderna tot mai multi oameni cad in capcana fast-food-ului comercializat de marile lanturi de magazine, fara a se mai gandi la problemele pe care produsele acestor localuri le cauzeaza, pe termen mediu si lung, inimii. Cei constienti insa de importanta sanatatii consuma constant alimente care protejeaza sanatatea celui mai important organ intern al corpului.

Ovazul

Ovazul face parte din categoria mai larga a cerealelor integrale, adica neprocesate. Practic, cerealele neprocesate contin mult mai multi nutrienti decat cele procesate, care raman albe, la aspect, in final. Fibrele din ovaz ajuta la scaderea colesterolului de tip negativ (LDL) raspunzator pentru problemele de inima. Ovazul se consuma cel mai bine dimineata, la micul dejun, cu lapte.

Vinul rosu

In moderatie (150/200 ml pe zi), consumul de vin rosu protejeaza inima, gratie antioxidantilor naturali prezenti, in special resveratrolul. Vinul rosu ajuta la o circulatie mai buna a sangelui prin vase. Recent, s-a constatat ca si tensiunea ridicata poate fi combatuta cu ajutorul unui pahar de vin rosu pe zi.

Spanacul

Ca multe alte legume de culoare verde, si spanacul este bogat in acid folic (vitamina B9). Iar acidul folic din organism reduce cantitatea de homocisteina, un compus care pune in pericol sanatatea inimii daca are o concentratie prea ridicata.

Migdalele

Grasimile mono si polinesaturate, sanatoase, sunt ingredientele de baza din migdale ce reduc colesterolul negativ si sporesc cantitatea de colesterol bun (HDL). Fiindca sunt insa calorice, este indicat a nu se depasi o cantitate de 50 de grame de migdale pe zi.

Somonul

Acizii grasi Omega 3 reprezinta ingredientul minune, confirmat de numeroase studii, care protejeaza inima. Omega 3 are mai multe mecanisme prin care face acest lucru, de la scaderea tensiunii si pana la prevenirea blocarii arterelor de sange. Doua portii de somon pe saptamana (o portie = 200 de grame) reduc cu 30% sansele de a avea un atac de inima.

Nu uitati - daca doriti o inima sanatoase inseamna ca trebuie sa fiti mai atenti la ceea ce mancati. Carnea rosie trebuie inlocuita cu cea alba (peste, pui), iar grasimile saturate  trebuie inlocuite cu cele nesaturate.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

08.11.2011, 11:41

10.11.2011, 20:43

deci aleg: vinul rosu,spanacul si poate ....migdalele

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]