Cele mai toxice alimente

Postat de Rita Ilies in Alimente pe 9 Ian 2014, 21:44

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cele mai toxice alimente

      Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetală, guma de mestecat, uleiul de muștar, mezelurile, băuturile răcoritoare și bineînțeles alimentele tip junk food.

   Boala mileniului III

   Potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, mortalitatea în rândul populației globului, cauzată de c consumul alimentelor îmbogățite cu substanțe artificiale, se află pe locul al treilea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele de circulație. Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoacă distrugerea sistemului imunitar, care ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism, precum și o serie de tumori maligne și benigne.

     Plasticul Margot

   Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a apărut în al doilea război mondial, în urma raționalizării untului. Cercetătorii americani au descoperit, accidental, că dacă se încălzește la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, în prezența hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obține un produs alb. Acesta este asemănător untului, cu o structură moleculara identică cu cea a plasticului, pe care l-au botezat după numele soției ( Margot ) unuia dintre savanți. Până astăzi, margarina a fost îmbogățită cu tot soiul de coloranți, aromatizanți și vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi. Rezultatele pentru inimă, creier și circulația sanguina sunt dezastruoase.

     Supele concentrate

     Conțin în exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialiști una dintre cele mai cancerigene substanțe. Concentratul se obține prin deshidratarea supelor și a ciorbelor, preparate normal, dar în cantități industriale. Rezultă un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale ( coloranți, aromatizanți, conservanți și glutamat de sodiu ), după care se ambalează în vid sau sub forma de cubulețe. Poate v-ați întrebat cum pot două fire de morcov și două de pătrunjel dintr-un plic să dea acel gust. Nu pot!

     Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanța care supraexcită papilele gustative. Glutamatul ucide celulele nervoase. Glutamatul se vinde producătorilor sub formă de cristale albe, fără gust, și se combină întotdeauna cu alți aditivi chimici, aromatizanți. El se folosește și pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor și ciupercilor. Organizațiile de profil din U.E. duc o intensă campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentației din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer și Parkinson.

     Otrăvuri pentru copii 

     Fabricanții de gumă de mestecat, destinată în special copiilor, folosesc nu mai puțin de șapte-opt tipuri de substanțe chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mestecă regulat gumă  de mestecat se expune colesterolului ( E320 ), unor boli ale aparatului bucal ( E330, acid citric) și cancerului ( 950 și E951 ). Și băuturile răcoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric ( E330 ) sau sarea de lămaie. Băuturile cu aromă de citrice sunt dintre cele mai dăunatoare.

     Coloranții folosiți, E102 si E110, sunt foarte periculoși. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar dacă unii le aplică eticheta de "produs natural". Minciuna poate fi dovedită chiar de eticheta unde, la ingrediente, de cele mai multe ori apare menționat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem și dulceață. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate, mezelurile ( cremvuștii ) și, în general, tot ce conține coloranți.

     Chiar și zahărul obținut din sfeclă sau trestie este controversat. El lezează organele digestive, pe care le obligă sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producătorii au inventat și substituienți ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale.  

SURSA: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]