Conditiile optime pentru gatirea legumelor

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 30 Oct 2011, 08:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.

Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi. Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din  tabelul de mai jos.

Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.

LEGUMA                     FIERBERE (minute)     ABURI           CUPTOR

Sparanghel                          3-5                           3-5                        -

Sfecla (intreaga)                  45                            45                       45

Broccoli                                  5-8                         12-15                    -

Varza de Bruxelles                 7                              10                      -

Varza (rasa)                             5                               8                       -

Morcovi (taiati rondele)        7-8                             10                  50-55

Conopida                               4-5                         10-12                     -

Telina (radacina)                   10                               10                      -

Praz                                           7                               12                       -

Ciuperci                                     -                                  -                     20

Pastarnac (bucati)                10                              15                      45

Mazare                                    4-5                              8-10                    -

Cartofi                                   20-25                            30                      90

Spanac                                     2                                  4                         -

Fasole verde                          2-3                              7-8                       -

Cartofi dulci                         25-30                           40-45                  60

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]