Gustul unei cepe este afectat de felul in care este taiata

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Noi 2016, 16:47

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Taiatul cepei poate fi o misiune destul de lacrimogena, pentru ca ceapa contine compusi volatili pe baza de sulf, care irita ochii si nasul atunci cand sunt eliberati. 

De asemenea, acestia sunt si cei care-i dau gustul mai picant sau mai putin picant, in functie de cantitatea care este eliberata atunci cand ceapa este taiata.  

Asadar, felul in care taiem ceapa are un rol foarte important, care-i afecteaza gustul.

De exemplu, atunci cand taiem ceapa de la un capat la altul (pe lungime), intensitatea gustului si a mirosului va fi una moderata, pentru ca sunt eliberati mai putini compusi sulfurosi.

 

Cand o taiem de la jumatate (rondele), se elibereaza mult mai multi compusi sulfurosi, iar ceapa va deveni mai piscatoare si te va face sa plangi mai tare. 

Deci, cand acum stiti cum trebuie sa taiati ceapa atunci cand vreti sa fie mai putin sau mai mult piscatoare. 

Comentarii (3)

10.11.2016, 18:17

Ador ceapa!

10.11.2016, 21:11

20.11.2016, 21:41

Oricum ar fi de plans tot plangem cand o taiem

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]