O vizita plina de surprize

Postat de Bucataras in Casa Bucatarasilor pe 19 Mar 2015, 17:47

Articol pe placul a 36 bucatarasi
comenteaza

Cei mai multi o cunoastem prin retetele ei faimoase de pe Bucataras. Am descoperit-o cu totii ceva mai mult anul trecut, cand a raspuns intrebarilor interviului nostru: http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-ela68-57762.html.

Astfel incat anul acesta, pe 1 Martie, aproape ca nu a fost o surpriza cand ea a castigat Marele Premiul al concursului “Reteta anului 2014”.

Pe cat de familiara si draga ne este Ela noua, tuturor bucatarasilor, pe atat de misterioasa ar fi putut parea… Nu a aparut pana la acum la niciuna dintre intalnirile bucatarasilor, oare cine o fi de fapt bucatarasa asta harnicuta si talentata? Ce-ar fi sa ne cunoastem cu ocazia “decernarii premiilor”, ne-am spus, e ocazia perfecta ;)

Zis si facut, am invitat-o pe Ela la noi, ea a acceptat cu drag, iar noi i-am pregatit cateva surprize. Aveam sa aflam ca si ea la randul ei ne pregatise una ;). Daca stiam… am fi invitat-o mai demult :)

Am asteptat cu nerabdare sosirea ei, ne-am bucurat sa ne vedem, Ela era exact asa cum credeam: calda, vesela si deschisa spre noi experiente.

Pe Ela au asteptat-o doi baieti tare talentati (bine, si frumosi pe deasupra…), care i-au impartasit cateva dintre secretele lor: Adrian Caradeanu, Bar Expert, si Head Chef Alex Cirtu, pe limba bucatarasilor (si nu numai) AlexTeacher. Cei doi asi, unul in ale bauturilor si celalalt in ale gatitului, i-au inmanat premiul binemeritat si i-au facut cunostinta toate accesoriile lui. Culmea, au si reusit sa bage totul la loc in cutie!

Impreuna cu Adi Caradeanu, Ela a descoperit cateva dintre minunile pe care le poate face premiul cel mare, Storcatorul prin presare la rece Kuvings. Au amestecat morcovi, broccoli, mere, portocale, banane, ghimbir, menta, patrunjel si cate si mai cate, in combinatii care mai de care mai suprinzatoare dar cu gust atat de bun… Toate fructele si legumele se rostogoleau fara teama prin palnia larga a storcatorului, intregi sau in bucati mari, cu tot cu seminte, codite si frunze, Kuvings parea ca nu se sfieste sa stoarca toata seva cea buna din orice parte a ingredientului. A fost alerta de antioxidare maxima! :)

Ela a fost un ajutor de barman pe cinste si credem ca de acum ne va incanta si cu retetele ei de sucuri, smoothie-uri si, de ce nu, cocktail-uri ;).

Oana a stat si ea pe aproape, ajutor de degustator, sa se asigure ca totul e in regula :)). Degustatoarea secunda parea foarte multumita, atat detoxifierea cat si voia buna erau la ele acasa, deci cum nu se putea mai bine.

Au fost cateva ore tare placute, care au culminat cu devorarea, caci “consumarea” ar fi prea putin spus, a surprizei Elei: divinul ei tort cu crema de ness pe care ni l-a adus in dar. Toti am fost de acord ca ceva mai bun cu greu se poate imagina, linguritele si farfurioarele s-au organizat mai prompt decat oricand si tortul cel delicios a devenit istorie in timp record…

Fara nicio legatura cu tortul cadou, ne-am bucurat tare mult de vizita Elei si am rugat-o sa retina unde “locuim” si sa mai vina pe la noi ;).

 

Comentarii (37)

Ina

Ina
24.03.2015, 22:40

ce frumooos! Felicitari, Ela si sa gatesti la fel de bine si de aici inainte!

Ina

Ina
24.03.2015, 22:40

Gusti, nenea Adrian nu trece pe la noi ?

30.03.2015, 12:44

Multumesc Ina

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]