Oua de Paste încondeiate

Postat de sultanica in Cu de toate pe 7 Mai 2013, 19:12

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

 
Hristos a inviat!

De Paste se mananca preparate din miel: drob, friptura, stufat, bors si desigur pasca, cozonac si ciocnim oua vopsite. Mielul pascal este cel mai vechi obicei care isi are originea din vremea robiei evreilor in Egipt. Faraonul nu-i lasa pe iudei sa plece spre Taramul Fagaduintei. Dumnezeu i-a supus pe egipteni la mai multe incercari dramatice. Intaiul nascut din fiecare familie trebuia sa moara.

Pentru a-i feri pe evrei de aceasta cumplita plaga, Dumnezeu i-a sfatuit pe evrei sa taie fiecare familie cate un miel si sa unga pragul usilor si ferestrelor caselor lor cu sange, spre a fi feriti copiii lor, sa consume carnea mielului fripta, cu paine nedospita si ierburi amare... Pentru crestini taierea mielului semnifica sacrificiul lui Hristos pentru eliberarea oamenilor de pacat. Se vopsesc oua rosii deoarece Fecioara Maria , care-si plangea fiul langa crucea pe care era rastignit, avea un cos cu oua. Sangele Fiului a inrosit acele oua....

Se obisnuieste ca dupa slujba de Inviere sa vii acasa si sa te speli cu apa in care se afla un ou rosu si un banut de argint, ca sa fii rumen in obraji, sanatos...curat ca argintul. Apoi toata familia sta la masa, prilej cu care se ciocnesc ouale. Cel batran ciocneste oul celui tanar...

Sa pictez ouale de Paste, pentru mine,  este o placere deosebita. Vopsesc si cateva rosii,  dar ma si delectez pictandu-le... Va prezint sedinta foto cu campionul acestui an, precum si campionul anului trecut. Anexez si o foto ghicitoare... Numai bine!  

Sultanica Popescu

Comentarii (1)

10.05.2013, 22:21

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs