Salatele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:32

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati.

Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii.

Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in rotund, foile verzi. Otetul se combina o parte cu 2 parti de apa sau se adauga in ulei, usturoi si sare dupa gust. Sarea se pune la salata verde inainte de servire, altfel se inmoaie.

Pentru ca legumele fierte pentru salata sa-si pastreze culoarea, in special cele verzi, trebuie sa fie fierte la foc iute, in multa apa clocotita cu sare, in vas fara capac. Datorita aburului se vor ingalbeni.

Dupa ce au fiert se scurg intr-o sita si se stropesccu apa rece pana se racesc complet.Astfel se fierb spanacul, mazarea, fasolea pastai, conopida, dovleceii.

Se mai poate adauga putin bicarbonat in apa in care fierb legumele (1/2 lingurita la 3 litri de apa) pentru o culoare cat mai naturala.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]