Salatele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:32

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati.

Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii.

Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in rotund, foile verzi. Otetul se combina o parte cu 2 parti de apa sau se adauga in ulei, usturoi si sare dupa gust. Sarea se pune la salata verde inainte de servire, altfel se inmoaie.

Pentru ca legumele fierte pentru salata sa-si pastreze culoarea, in special cele verzi, trebuie sa fie fierte la foc iute, in multa apa clocotita cu sare, in vas fara capac. Datorita aburului se vor ingalbeni.

Dupa ce au fiert se scurg intr-o sita si se stropesccu apa rece pana se racesc complet.Astfel se fierb spanacul, mazarea, fasolea pastai, conopida, dovleceii.

Se mai poate adauga putin bicarbonat in apa in care fierb legumele (1/2 lingurita la 3 litri de apa) pentru o culoare cat mai naturala.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]