Secrete si trucuri pentru o zacusca perfecta

Postat de amalia_abira in Tehnici pe 26 Apr 2016, 14:16

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Toate gospodinele au si retete preferate de zacusca pe care le mostenesc de la bunici sau la parinti. Intrebarea este ce faceti atunci cand va aflati la inceput de drum si vreti sa impresionati persoanele dragi cu reusite din bucatarie.

Mai jos sunt si cateva sfaturi pentru ca zacusca sa fie perfecta.

Legumele se coc fie pe gratar fie pe tabla incinsa. Este foarte comod sa apelati la cuptor atunci cand doriti sa coaceti legumele pentru zacusca , dar vor avea cel mai bun gust daca sunt usor afumoate.

Cojile si semnitele trebuie eliminate.

Cojile care raman pot sa dea compozitiei un gust neplacut si amarui.in cazul in care sunt prea multe seminte va aparea si riscul ca zacusca sa fermenteze si sa se strice.

In zacusca nu se pune apa. Legumele isi vor lasa oricum propriul suc si de aceea nu este necesar sa adaugati si apa. In cazul in care puneti si apa tot ceea ce veti obtine va fi sa diluati gustul produsului final.

 

Cel mai bine ar fi sa preparati zacusca in tuci pe un foc de lemne in aer liber pentru ca doar asa va obtine acel gust desavarsit. 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]