Ingredientele de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100%
Ingrediente:
- 2,5 kg oase de vita
- 5-6 l de apa rece
- 250 g ceapa, taiata in 4
- 125 g morcov, taiat mare
- 125 g telina, taiata mare
- 1 frunza dafin
- 1 cuisoara
- 1 tulpina patrunjel verde
- 10 boabe piper
Oasele se taie la dimensiuni de 8- 10 cm, ca sa aibe o suprafata mai mare in contact cu apa.
Se spala si se pun intr-o oala mare cu apa. Se aduc la fierbere, apoi se fierb la foc foarte mic. Se ia cu mare grija spuma creata, de oricate ori e nevoie. Cand nu mai face spuma, adauga legumele si condimentele
Fierbe la foc mic (adica abia sa faca bulbuci) in jur de 6 ore. Daca apa scade si oasele sunt expuse, mai adauga apa, asfel incat oasele sa fie in apa. Aduna spuma formata ori de cate ori e nevoie.
Dupa acest timp strecoara supa printr-o sita foarte deasa, pune-o in cutii sau pungi sigilate si pastreaz-o la congelator.
Se pastreaza in frigider 2 zile, sau in congelator cateva luni.