publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Budinca de orez cu smochine
Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Intre timp separam...
Cornulete fragede cu rahat
Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina. Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina. Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins (daca mai...
Canelloni cu carne tocata
Carnea tocata se pune intr-un castron impreuna cu :usturoiul,ceapa, tocate marunt,pesmetul ,cartoful dat prin razatoarea mica ,pesmetul ,sare,piper,vegeta ,frunze de patrunjel, oul. Se amesteca bine totul apoi umplem caneloni .. Intr-o tava unsa cu uleiul asezam canelloni peste care punem...
Diplomat din biscuiti cu spuma caramel
Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si...
Dovlecei umpluti cu telemea
Se curata dovleceii, se spala, apoi se taie in 2 doua si cu o lingurita scobim miezul. Telemeaua o faramitam bine sau o dam prin razatoare, adaugam 1/2 pahar iaurt, pesmetul, ceapa tocata marunt, miezul de dovlecel, mararul tocat si oul. Se amesteca bine totul, apoi umplem dovleceii. Ungem o...
Aripioare de pui la cuptor cu suc de portocala
Prima data am curatat aripioarele, le-am spalat bine apoi le-am pus intr-un castron peste care am pus sucul de portocala ,am sarat, condimentat, si le-am pus la rece pentru 30 min.,apoi le-am asezat in tava. Am tocat usturoiul, am pus putina boia,uleiul si apa am acoperit cu o folie si...
Prajitura cu branza dulce si iaurt
Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde...
Buseuri din foietaj cu branza dulce, ananas si nuca
Prima data lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei . Apoi se taie dreptunghiuri. Crestam cu ajutorul unui cutit fiecare dreptunghi in parte ,brinzica o amestecam cu grisul fiindca este putin fluida, apoi punem pe fiecare dreptunghi cite o lingura si-l rulam . Asezam intr-o...
Bruschete romanesti xxl
Se prajesc feliile de pine (cit se doreste )apoi se freaca cu cateii de usturoi . Intr-un castronel se pune putin ulei de masline, potrivim de sare (nu mult ),putina boia (pentru culoare ). Amestecam bine si cu o pensula de silicon ungem fiecare felie Bruschetele sunt gata pentru a fi...
Cornulete cu nuca de cocos
Se pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina. Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta si lingura de smintintina. Se framinta un aluat mai consistent in asa fel incit sa se poata...
Prajitura cu mac
Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana...
Varza murata cu orez si afumatura
Se toaca varza marunt si se spala bine,ceapa se curata se spala si se toaca ,costita se taie fisiute si se prajeste. Orezul se spala bine in citeva ape , se lasa la inmuiat . Apoi intr-o cratita punem uleiul se adauga ceapa tocata se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga varza...
Prajitura cu mere
Se curata merele si se dau prin razatoare. Apoi se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul, zaharul vaniliat si esenta de lamaie si se mixeaza in continuare pana devine ca si o crema. Se adauga apoi uleiul treptat mixand in continuare, apoi adaugam laptele si faina...
Sos cu bulion de casa
Intr-o caratita se pune uleiul, se pune la incins, apoi adaugam cele 2 linguri de faina. Lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam bulionul completand cu supa de carne. Potrivim de sare si piper, adaugam si zaharul si lasam sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda...
Piure de cartofi
Se curata cartofii, se spala bine, se taie in patru, se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa-i acopere. Adaugam ceapa intreaga si catelul de usturoi, potrivim de sare, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic, spumam din cand in cand. Cand cartofii sunt fierti se indeparteaza ceapa si catelul...
Supa de fazan
Prima si prima data curatam bine fazanul si-l lasam in apa rece pentru a iesi sangele din carne. Apoi spalam bine carnea, o punem in oala, adaugam apa si punem la fiert la foc moale. Lasam sa dea in clocot. Intre timp luam spuma repetat cu o paleta, apoi adaugam zarzavatul pe care l-am...
Mancare de linte verde
Se curata morcovul, se spala si se taie in cubulete, ceapa se curata si se toaca. Lintea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu morcovul, ceapa, usturoiul, foaia de dafin si cimbrul. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 15 minute la foc domol cu oala descoperita. Se mai...
Prajitura Acoperis de casa
Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii. Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam...
Ficatei de pasare in Dry Cooker
Am spalat bine ficateii ,apoi i-am scurs intr-o sita de apa i-am tamponat cu prosop absorbant de surplusul de apa. I-am asezat in tigaie ,am condimentat cu :sare,piper si putina boia(pentru culoare ). Am acoperit si am pus tigaia pe plita, am intors cu o paleta de silicon pe ambele parti...
Chec marmorat
Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile,...
Chec aperitiv cu salam
Se spala ardeiul si se taie cubulete mici, castraveciori se taie cubulete mici la fel si salamul. Intr-un castron spargem ouale si le mixam bine pana isi maresc volumul, apoi adaugam uleiul. Mai mixam un picut si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Cu o paleta incorporam de...
Salata de varza alba cu morcov ras
Se curata varza si se toaca finut ,morcovul se curata si se rade prin razatoarea mica, lamia se stoarce . Apoi se amesteca morcovul cu varza, se freaca cu putina sare se condimenteaza cu piperul, apoi se adauga uleiul de masline si sucul de lamie .. se amesteca totul bine si apoi se...
Gratar din pulpe dezosate
Prima data am facut un bait din ulei ,suc de lamaie,putina boia, sare, piper si usturoiul dat prin presa de usturoi. Am amestecat totul bine si am pus la rece . Bucatile de pulpe le-am pus pe rind intre doua bucati de folie (sau punga de congelator ) si le-am batut bine, iar cu o...
Pilaf cu legume
Se curata zarzavatul, se spala si se da prin razatoare impreuna cu ceapa, ardeiul se spala si se taie cubulete mici. Orezul se spala bine si se scurge intr-o sita. Intr-o oala punem zarzavatul, ceapa si ardeiul impreuna cu uleiul si lasam sa se caleasca 10 miute. Adaugam si orezul, mai...
Chiftele la cuptor
Carnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica, patrunjelul se toaca. Se adauga piperul, boiaua si sarea, ouale si se amesteca totul bine pana se obtine o...
Prajitura Kinder
Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea...
Piept de purcel la tava
Am feliat pieptul de porc in felii mai grosute l-am asezat intr-o tava l-am condimentat cu: sare ,piper si putina boia (pentru culoare). Am zdrobit cateii de usturoi ,apoi am adaugat un pahar de 200 ml apa (fara grasime fiindca lasa pieptul ).Am acoperit cu o folie de aluminiu si...
Salata de vinete cu maioneza
Am scos vinetele de dimineata din congelator (s-au decongelat lent ), apoi le-am scurs bine intr-o sita. Intre timp am pregatit maioneza reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-54164.html apoi am tocat ceapa marunt, am sarat-o un picut si am lasat-o 5 min. sa se inmoaie. Am...
Cartofi acordeon cu carnat de casa, la cuptor
Am curatat cartofii si i-am spalat bine ,cirnatul l-am feliat subtire, am crestat cartofii apoi intre felii am pus cite o feliuta de cirnati ,am repetat operatia pina am terminat cartofii,apoi i-am asezat intr-o tava, am sarat si condimentat, am pus uleiul pe fiecare cartof ,am adaugat 200 ml apa...
Ciorba de fasole verde
Prima data curatam zarzavatul ,ardeiul,ceapa,prazul si usturoiul,spalam bine si tocam marunt totul apoi impreuna cu uleiul si 100 ml apa punem pentru 5-10 min la calit . Adaugam fasolea verde, mai lasam 5 min. apoi completam cu apa calda, potrivim de sare si piper, adaugam si foaia de dafin si...