babi5

1

Bucataras
incepator

Timisoara Adresa de buletin este cea mentionata (Actualmente locuiesc la Denta nr,855 )

Bucataras din 01.02.2013

RETETE351
PRIETENI272
Retete

Cornuri cu rahat

In Dulciuri la 12 Apr 2014

Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se  pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca...

Muschiulet de porc umplut cu sunca de casa si legume

In Porc la 12 Apr 2014

Se spala muschiuletul si se tamponeaza cu un  prosop absorbant de surplusul de apa, apoi se taie pe lungime (nu pana jos). Se bate bine apoi se condimenteaza. Se taie sunca feliute,morcovul si ardeiul se curata, se spala si se taie fasii. Muschiuletul se unge cu o pensula de silicon cu putin...

Snitel de porc natur

In Porc la 12 Apr 2014

Se portioneaza carnea in 10 bucati, apoi se bate bine, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi bucatile de carne se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins. Se prajesc bine pe ambele parti, apoi le asezam intr-o cratita, punem apoi 2-3 polonice...

SALATA DE CONOPIDA SI CARTOFI CU MAIONEZA

In Salate la 11 Apr 2014

Se curata conopida se desparte in bucatele se spala bine si se pune la fiert cu o ceapa intreaga si cateii de usturoi (pentru a-i da un gust mai bun ),se potriveste de sare si se lasa sa fiarba cca. 15 minute ,apoi se strecoara (lasind sa se scurga foarte bine apa ) Apoi o pasam bine cu o...

Ciorba de fasole cu galuste

In Ciorbe la 11 Apr 2014

Prima data am pus fasolea la inmuiat de seara. Am curatat zarzavaturile, ceapa, ardeiul, apoi le-am spalat bine, dupa care le-am tocat, frunzele de leustean si marar le-am spalat si le-am tocat. Am pus fasolea in oala, am adaugat apa cat sa o acopere, am lasat-o sa dea cateva clocote, dupa...

Gogosi

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se pune  faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa...

Papricas de cartofi (de post)

In Mancaruri de post la 3 Apr 2014

Se curata ceapa, ardeiul si cartofii. Ceapa o tocam marunt si ardeiul de asemenea. Apoi intr-o cratita (eu am folosit una de 3 l) se pune uleiul, ceapa tocata, usturoiul si ardeiul cu putina apa si lasam sa se caleasca. Adaugam 1 lingurita de boia, apoi adaugam cartofii taiati in patru  si...

Muschiulet de porc la tigaie

In Porc la 2 Apr 2014

Muschiuletul se portioneaza, apoi se bate bine. Potrivim de sare si piper, se pune uleiul, se aseaza bucatile de muschiulet, se acopera si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Cand este bine rumenit asezam pe platou alaturi de garnitura dorita. Eu am folosit amestec mexican de legume....

Legume mexicane la wok

In Mancaruri de legume la 2 Apr 2014

Am curatat ceapa, morcovul si dovlecelul, le-am spalat, morcovul si dovlecelul le-am taiat rondele mai maricele, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus uleiul, ceapa si morcovul in wok si am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat amestecul mexican (congelat). Am potrivit de sare si piper, am...

Piept de pui prajit

In Pui la 1 Apr 2014

Se spala carnea, se tamponeaza cu un prosop  absorbant de surplusul de apa. Se portioneaza in patru bucati, apoi le batem . Intr-un castronel amestecam :sarea,piperul,uleiul,vegeta  si sucul de lamaie apoi cu o pensula de silicon ungem frumusel bucatile de carne apoi le lasam 20...

Supa de bulion cu cus-cus

In Supe la 29 Mar 2014

Am pus la fiert in 1,5 l apa, zarzavatul curatat si spalat bine. Cand zarzavatul s-a fiert bine l-am strecurat si am adaugat bulionul, apoi am potrivit de sare si piper, am adaugat si zaharul, apoi dupa cateva clocote am adaugat cus-cusul. Am lasat 5 minute sa dea in clocot, dupa care am oprit...

Varza calita

In Mancaruri de post la 29 Mar 2014

Se taie varza murata marunt, se spala in cateva ape reci (pentru a mai indeparta din acreala si surplusul de sare). Apoi intr-o tigaie se pune uleiul si varza bine scursa de apa, se caleste putin, se potriveste de piper si cimbru si din cand in cand adaugam putina apa calduta si lasam la foc mic....

Ciuperci umplute cu dovlecei si marar

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2014

Se curata ciupercile, se aseaza intr-o tava unsa si condimentam cu sare, piper si vegeta. Coditele se spala si se toaca marunt. Dovlecelul se rade, se pune intr-un castron, se adauga coditele tocate, pesmetul, mararul tocat, ceapa si usturoiul tocate fin, oul. Se potriveste de sare si piper si se...

Clatite cu gem de prune

In Dulciuri la 27 Mar 2014

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa. Zaharul farin se amesteca cu vanilia. Se pune faina intr-un castron, se sparg ouale, se adauga praful de sare si putin lapte. Se face o coca care se subtiaza cu laptele ramas, pana se obtine...

Prajitura desteapta cu cacao

In Prajituri la 26 Mar 2014

Se bat galbenusele cu zaharul pina se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se adauga laptele amestecind continuu cu mixerul la viteza mica . Se adauga aromele . Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao, amestecind incet,de jos in sus...

Ciorba de fasole uscata cu kaizer afumat

In Ciorbe la 26 Mar 2014

Fasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore.  Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt . Kaizerul afumat se taie cubulete mici . Leusteanul si patrunjelul se spala si toaca marunt . Pasta de bulion...

Cuburi cu cocos

In Prajituri la 23 Mar 2014

Mai intii pregatim  compzitia pentru pandispan . Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine. Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare...

Placinta cu mac, stafide si iaurt

In Prajituri la 23 Mar 2014

Prima data macinam macul  si-l amestecam cu iaurtul si zaharul vaniliiat si stafidele  il lasam la o parte . Spargem ouale intr -un castron, le mixam bine apoi adaugam treptat zaharul si mixam  pina devine cremos. Adaugam treptat si uleiul si mai mixam in continuare, apoi...

Pilaf cu ciocanele de pui

In Pui la 22 Mar 2014

Se curata zarzavatul, se spala si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita (eu am folosit una de 4 l)se adauga si uleiul lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ciocanelele bine spalate le lasam sa se joace un picut cu legumele apoi adaugam apa fierbinte. Potrivim de sare si piper apoi...

Cus cus cu morcov si ardei galben

In Paste la 22 Mar 2014

Se curata ceapa morcovul si ardeiul, se spala bine ,apoi ceapa si ardeiul tocam foarte marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica , Punem totul intr-o cratita unde adaugam si uleiul, lasam sa se caleasca putin pina prinde culoare de la morcov apoi adaugam cus cus-ul, lasam sa se perpeleasca...

Pui la punga

In Pui la 22 Mar 2014

Prima data am pregatit baitul pentru pui, am curatat usturoiul ,apoi l-am zdrobit cu presa de usturoi intr-un castronel l-am pus. Am adaugat  sucul de la cele 2 portocale, boiaua,sarea,piperul,vegeta si uleiul, le-am amestecat bine ,apoi cu o pensula de silicon am imbalsamat puiul si pe...

Legume cu pui

In Mancaruri de legume la 22 Mar 2014

Am batut mai intai pieptul de pui l-am condimentat . Am pus uleiul de masline in tigaie si am prajit pieptul bine pe ambele parti. Am scos pieptul din tigaie l-am pus pe un platou si l-am acoperit  cu o folie  de aluminiu sa stea cald . Apoi am curatat zarzavaturile, le-am spalat...

Prajitura Petre Roman

In Prajituri la 3 Mar 2014

Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar, un zahar vaniliat, se mixeaza bine, apoi se adauga galbenusurile. Se mai mixeaza pana compozitia...

Tort de ciocolata

In Torturi la 24 Feb 2014

Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana  zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina...

Supa de fazan cu galuste de gris

In Supe la 24 Feb 2014

Prima data  am spalat bine carnea si am pus-o la foc mic .(sa iasa supa limpede ). Apoi se curata zarzavatul se spala . Intre timp cind supa incepe sa fiarba spumam bine adaugam zarzavatul,  potrivim de sare si adaugam si boabele de piper .Cind  carnea este fiarta adaugam si...

Cartofi acordeon cu sunca si spanac

In Mancaruri cu carne la 24 Feb 2014

Prima data curatam cartofii, spalam bine ii crestam apoi taiem sunculita  feliute si introducem intre crestaturile cartofilor ,asezam astfel cartofii intr-o tava codimentam carTofii cu putina boia, piper,sare si vegeta. Punem pe fiecare cartof putin ulei si punem 300 ml apa. Acoperim...

Chec rapid cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 20 Feb 2014

Se pune praful de chec impreuna cu laptele,untul moale si (eu am pus ulei ),se mixeaza putin la viteza minima apoi 3 min. la viteza  maxima. Se adauga fulgi de ciocolata si compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina . Se introduce tava in cuptorul in...

Omleta cu praz si ardei

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2014

Se spala prazul si ardeiul apoi taiem prazul rondele si ardeiul fisiute,punem uleiul in tigaie (Dry Cooker) si punem pe plita sa se rumeneasca putin Intre timp batem bine ouale cu laptele, potrivim de sare si piper si compozitia obtinuta se toarna in tigaie peste praz si ardei in mod uniform....

Eclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 17 Feb 2014

Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am amestecat mereu sa iasa cat mai mult aburul din aluat. Apoi se adauga ouale pe rand mixand mereu cu...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 15 Feb 2014

Am curatat bine pulpele si le-am spalat, le-am pus intr-o oala impreuna cu zarzavatul curatat si spalat. Am lasat sa dea citeva clocote, apoi am scos pulpele si le-am asezat intr-o tava, am potrivit de sare, piper si vegeta, apoi am presarat pe fiecare pulpa putina boia si ulei. Am introdus tava...

Afisate 121 - 150 din 351 retete    

Postari recente

publicat la 08.01.2015

Negresa cu spuma si smochine

publicat la 08.01.2015

Ciocanele cu lamie in Dry Cooker

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]