publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Painici cu chiftele din piept de pui
Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat 15 minute sa creasca. Intre timp am curatat usturoiul, ceapa si cartofii si impreuna cu pieptul de...
COZONAC CU MAC CU FOI DE PLACINTA
Se lasa foile de placinta sa se decongeleze bine, apoi se imparte in doua. Intr-un castron se sparg 5 oua si se adauga zaharul si 2 zahar vaniliat, apoi cu mixerul mixam bine, bine pana devine o crema albicioasa. Adaugam uleiul treptat, treptat si mixam in continuare, adaugam apoi grisul...
Muschiulet de porc impletit si friptura asortata cu bere
Prima data am crestat muschiuletii in trei pe lungime si i-am condimentat cu sare, boia si piper, apoi i-am impletit. Am portionat si pulpa de porc, am asezat-o in tava, am condimentat, am pus ulei, cutia cu bere si cateii de usturoi, am acoperit cu folie de aluminiu, apoi am introdus tava...
Salata boeuf
Punem carnea la fiert, lasam sa dea un clocot,spumam bine apoi adaugam zarzavatul curatat si bine spalat . Punem la fiert cartofii bine spalati cu tot cu coaja si putina sare . Punem la fiert si 2 oua pentru maioneza. Pina fierb ouale si cartofii ,tocam marunt castravetii. Pregatim...
Cozonac cu nuca si mac
Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si incepem sa framantam (am precizat faina cat cuprinde) bine pana devine o coca elastica. Acoperim vasul...
Salata orientala
Spalam bine cartofii si-i punem intr-o oala la fiert cu tot cu coaja si putina sare. Acelasi lucru facem si cu oule. Pana cand fierb ouale si cartofii tocam prazul fasiute subtiri si ceapa si punem peste ele putina sare sa se inmoaie. Taiem fasiute si gogosarul. Cand cartofii s-au fiert ii lasam...
Karamel Schmite
Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute. Intre timp...
Kokos Schmite
Pentru blat amestecam bine zaharul, zaharul vaniliat, mierea, margarina si mixam bine totul, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se mai mixeaza un picut apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava (35/30) si introducem in cuptorul incalzit la 180 grade .Cand blatul este...
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco
Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute. Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin...
Mamaliguta cu branză de vacă şi Miez de lapte Delaco
Se pune apa intr-o oala cu o lingurita sare, se da in clocot apoi usor adaugam faina de malai in ploaie si mestecam continuu sa nu faca cocoloase . lasam sa fiarba 10-15 min .Cind este fiarta dupa imaginatie asezam pe un platou intins si adaugam brinzica si miezul de lapte . Pofta sa...
Supa de rata
Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul . Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic. Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa,...
Foietaj cu gem de prune si Ceva fin dela Delaco
Am lasat foietajul la decongelat ,apoi am golit gemul din borcan si l-am amestecat cu pesmetul (ca sa nu curga din aluat la copt ) Apoi am intins foietajul, nu prea subtire, si l-am taiat in 8 bucati mai maricele. Fiecare bucata am taiat-o fisiute pe lateral...
Ciorba de legume cu tacamuri si aripioare
Prima data am curatat si proportionat tacimurile si aripioarele ,apoi le-am spalat bine si le-am lasat in apa rece. Apoi am curatat:ceapa,zarzavatul si ardeiul, le-am spalat bine , le-am tocat marunt si impreuna cu uleiul le-am pus la calit intr-o oala de 4 l. Am adaugat...
Tocanita din piept de pui cu ciuperci si piure de cartofi - RETETA CU NR. 200
Am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat bine si le-am tocat. Am tocat si ceapa verde, apoi impreuna cu uleiul le-am pus la calit , am adaugat un virf de lingurita de boia si pieptul de pui taiat bucati si spalat bine in prealabil . Am lasat sa se caleasca 5 min. impreuna cu ceapa...
Fasole uscata cu afumatura si legume
Am pus fasolea la inmuiat e cu seara, apoi am pus-o sa dea cateva clocote cu apa cat sa o acopere (am tot schimbat apa de cateva ori, deoarece fiind rosie s-a tot colorat apa). Am repetat aceasta operatiune de cateva ori, punem apa fierbinte cu putin deasupra fasolei. Apoi am adaugat afumatura...
Maioneza
Am pus doua oua la fiert ,apoi le-am tinut in apa rece le-am decojit . Galbenusul se da prin razatoarea mica (eu l-am pus intreg si l-am pasat fiindca m-am grabit ). Am separat si celelalte doua ,galbenusuri si le-am amestecat cu cele fierte, cu putina sare,cu o lingura de lemn...
Cartofi intregi cu usturoi, la cuptor
Am curatat cartofii, i-am spalat ,apoi i-am asezat intr-o tava. Am condimentat ,am pus uleiul si putina apa, am adaugat usturoiul zdrobit, am presarat putina boia si am acoperit cu o folie. Am dat la cuptorul incins in prealabil la 200 grade . Am lasat pentru cca 40 min dupa care...
Muschiulet de porc cu carnat cabanos
Am taiat muschiuletul in doua avind grija sa nu-l sectionez de tot, sa se poata bate. L-am batut bine, am sarat ,am condimentat (grija la sare si cirnatul este sarat ) Am uns muschiuletul cu putin ulei, am asezat cirnatul, apoi am rulat am uns si pe exterior. Am asezat intr-o folie de...
Rulada din muschiulet de vitel cu legume
Am taiat muschiuletul in doua dar nu de tot am lasat sa se poata bate. L-am batut bine cit s-a putut mai mult( sa-l putem pe urma rula bine ),am condimentat cu sare ,piper ,vegeta, am uns apoi cu 2 linguri de mustar. Am curatat morcovul si ardeiul am spalat si am taiat fisiute...
Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata
Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura. Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua (cu tot cu albus). Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte...
Salata cu ceapa verde si marar
Am spalat salata si am taiat-o fisiute ,ceapa verde am curatat-o ,am spalat-o am taiat-o peste salata. Aceiasi operatie am aplicat-o si la marar. Intr-un castronel am stors 1/2 de lamaie, am adaugat sare dupa gust si zaharul, apoi am completat cu putina apa. Am adaugat si o...
Ciorba de cartofi cu aripi de pui si leustean
Am curatat zarzavatul, ceapa si ardeiul le-am spalat si le-am tocat. Apoi in (nelipsita mea oala de 4 l ) am pus uleiul, am adaugat zarzavatul tocat, ceapa si ardeiul si le-am calit 5 minute. Am adaugat boiaua, apoi aripile curatate si spalate in prealabil, am mai lasat 5 minute sa se caleasca...
Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus
Cum se prepara Reteta gustoasa de Tocanita din aripioare de pui, servita cu cus cus: Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si...
Garnitura simpla de Cuscus cu legume
Preparare Garnitura simpla de Cuscus cu legume Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute,...
Chec marmorat
Am separat ouale, apoi cu mixerul am batut bine albusurile pana s-a format spuma tare. Am adaugat zaharul pe rand mixind incontinuu, apoi am adaugat uleiul si laptele rece. Am mai mixat putin apoi am adaugat galbenusurile, continuind sa mixez bine. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si...
Tort de ciocolata cu visine
Pentru blat folosim: 12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi batem bine cu mixerul pana se intareste bine. Luam 13 linguri de zahar si adaugam treptat in albus mixind...
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt
Prima data curatam zarzavatul ,ardeiul si ceapa spalam bine si le tocam ,apoi tocam si varza. Intre timp spalam si orezul bine si-l lasam la inmuiat . Intr-o cratita (4 l a mea) am pus 50ml ulei si am adaugat zarzavatul. Am lasat la calit 10 min mestecind mereu sa nu...
Desertul saracului
Se pune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adaugam faina in ploaie amestecind continuu sa nu faca cocoloase. Lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem in formele de silicon putin umede, lasand sa se raceasca putin pentru a se modela dupa forma. Intoarcem formele pe un platou de desert cu...
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean
Se curata cartofii, se spala bine si se feliaza. Se codimenteaza bine, se amesteca cu putin ulei, apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam cartofii sii introducem la cuptorul in prealabil incalzit la 200 grade. Lasam sa se rumeneasca bine intorcindu-i din cand in cand. Intre timp...
File de cod in crusta de malai cu mamaliga si Miez de lapte
Se condimenteaza feliile de cod si se lasa 10 minute. Apoi intr-o tigaie punem uleiul la incins. Cand este bine incins, dam feliile de cod prin malaiul grisat si le punem la prajit. Prajim pe ambele parti bine si asezam pe o hartie absorbanta. Cand terminam de prajit acoperim cu o folie de...