Punem 2 ouă la fiert.
Tăiem parizerul, brânza, castraveţii, gogoşarii şi ouăle fierte (când s-au răcit) cubuleţe. Tăiem mărunt şi leuşteanul şi-l încorporăm în compoziţie.
Cele 4 ouă care au rămas le batem bine cu telul, apoi încorporăm...
Blatul: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem...
Curăţăm fructele şi le tăiem:ananasul şi portocala se taie cubuleţe iar banana şi kiwi se taie rondele, apoi le punem într-un bol şi turnăm mierea de albine peste ele.
Amestecăm bine totul şi la final decorăm cu frunzuliţe de mentă.
Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri, apoi se împănează cu acestea carnea de miel.
Tocăm verdeaţa mai grosier.
Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin...
Gnocchi
Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.
Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.
Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina,...
Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării.
Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă...
Curăţăm şi spălăm puiul, apoi îl punem la fiert cu morcovul tăiat rondele şi ţelina cubuleţe.
Spumăm din când în când supa.
Potrivim de sare, piper şi delikat.
Când puiul este fiert îl scoatem si strecuram supa.
Punem legumele din nou in...
Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul.
Amestecăm până îşi dublează cantitatea.
Turnăm...
Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi.
Pieptul de pui se spală bine şi se şterge.
Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă.
Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă...
Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine.
Se scot din apă şi se scobesc la mijoc.
Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc.
Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval.
Se presară...
Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs.
Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic.
Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa...
Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă.
Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de rom, sare, lapte şi apa.
Adăugăm drojdia înflorită, apoi încorporăm făina...
Salam de biscuiti reteta
Topim untul, punem laptele şi zahărul şi lăsăm să fiarbă.
Zdrobim biscuiţii.
Punem esenţă de rom apoi turnăm compoziţia lichidă peste biscuiţi.
Pe o folie răsturnăm compziţia şi o rotunjim frumos apoi presărăm nucă sau nucă de...
Cum se prepara Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata
Încingem 50 de ml ulei în care sotăm legumele tăiate cubuleţe. Adăugăm carnea, lăsăm să se pătrundă puţin, după care stingem cu bulionul amestecat cu apă.
Separat fierbem pastele.
Câd...
Incingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele.
Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să fiarbă.
Când este aproape fiert ciolanul adăugăm fasolea.
După ce toate ingredientele...
Punem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă.
După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm. Când este aproape gata, punem uleiul călduţ şi mai frământăm...
Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare.
Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute.
Între timp pregătim...
Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă. Adăugăm mazărea şi dovleacul tăiat cubuleţe, ...
Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie.
Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute.
Între timp pregătim umplutura.
Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul,...
Feliem cotletul de porc, condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, înnfoliem si o punem la frigider sa se fragezeasca circa 30 de minute.
Intre timp taiem cascavalul, carnatul si castravetii fasii.
Batem cele doua oua cu putina sare, putina faina si laptele pana obtinem...
Umplem muschiuletul de porc: unul il umplem cu carnat, iar pe celalalt cu sunca de porc taiata cubulete, amestecata cu branza.
Pe o folie punem condimentele si tavalim muschiuletii prin ele, dupa ce in prealabil am uns carnea cu putin ulei.
Invelim carnea cu folie de aluminiu si o punem in...
Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.
Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă care va constituii un sos consistent.
Călim ceapa taiată...
Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia.
Punem acest sirop la fiert pana da in clocot.
Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur.
Amestecam cu o lingura de...
După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.
Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...
Curăţăm legumele, după care le spălăm şi le tăiem cubuleţe.
Tragem la tigaie legumele în puţin ulei, apoi adaugăm pipotele şi condimentele.
Stingem cu apă şi lăsăm sa fiarbă până pipotele sun bine pătrunse.
Mai completăm din când în...
Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.
Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.
Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...
Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.
Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.
Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.
Între timp formăm biluţe cu...
Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.
Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.
Când carnea este...
Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit.
Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...
Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot.
Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine.
Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus.
Trebuie să...
Chec aperitiv
Punem 2 ouă la fiert. Tăiem parizerul, brânza, castraveţii, gogoşarii şi ouăle fierte (când s-au răcit) cubuleţe. Tăiem mărunt şi leuşteanul şi-l încorporăm în compoziţie. Cele 4 ouă care au rămas le batem bine cu telul, apoi încorporăm...
Desert prajitura parlament
Blatul: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si presaram cuburi de ciocolata cu alune. Amestecăm făina cu praful de copt. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul şi mai batem până se încorporează bine. Când albuşurile s-au intarit, introducem...
Salată rapidă de fructe
Curăţăm fructele şi le tăiem:ananasul şi portocala se taie cubuleţe iar banana şi kiwi se taie rondele, apoi le punem într-un bol şi turnăm mierea de albine peste ele. Amestecăm bine totul şi la final decorăm cu frunzuliţe de mentă.
Friptură de miel
Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri, apoi se împănează cu acestea carnea de miel. Tocăm verdeaţa mai grosier. Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin...
Gnocchi cu sos Bolognese
Gnocchi Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit. Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină. Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina,...
Moşocoarne cu prune
Scoatem prunele din congelator cu o zi înainte ca să se decongeleze şi le punem într-o strecurătoare să se scurgă toată apa cu siropul rezultat în urma decongelării. Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc unde zdrobim drojdia, peste ea o linguriţă...
Supă de pui
Curăţăm şi spălăm puiul, apoi îl punem la fiert cu morcovul tăiat rondele şi ţelina cubuleţe. Spumăm din când în când supa. Potrivim de sare, piper şi delikat. Când puiul este fiert îl scoatem si strecuram supa. Punem legumele din nou in...
Brânzoici
Punem drojdia într-un bol cu 1 lingură zahăr, 1 lingură făină şi laptele proaspăt, lăsăm la crescut. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Punem gălbenuşurile într-un bol şi adăugăm zahărul. Amestecăm până îşi dublează cantitatea. Turnăm...
Ciorba radauteana
Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi. Pieptul de pui se spală bine şi se şterge. Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă. Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă...
Cartofi copţi cu cârnaţi
Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine. Se scot din apă şi se scobesc la mijoc. Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc. Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval. Se presară...
Chec
Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs. Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic. Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa...
Clătite
Punem drojdia la înflorit cu o linguriţă de zahăr, o linguriţă de făină şi puţină apă. Separat batem ouăle, cu 4 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie, esenţă de rom, sare, lapte şi apa. Adăugăm drojdia înflorită, apoi încorporăm făina...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Topim untul, punem laptele şi zahărul şi lăsăm să fiarbă. Zdrobim biscuiţii. Punem esenţă de rom apoi turnăm compoziţia lichidă peste biscuiţi. Pe o folie răsturnăm compziţia şi o rotunjim frumos apoi presărăm nucă sau nucă de...
Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata
Cum se prepara Musaca din paste cu carne tocată - Reteta reinterpretata Încingem 50 de ml ulei în care sotăm legumele tăiate cubuleţe. Adăugăm carnea, lăsăm să se pătrundă puţin, după care stingem cu bulionul amestecat cu apă. Separat fierbem pastele. Câd...
Fasole la ceaun
Incingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele. Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să fiarbă. Când este aproape fiert ciolanul adăugăm fasolea. După ce toate ingredientele...
Pâine de casa
Punem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă. După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm. Când este aproape gata, punem uleiul călduţ şi mai frământăm...
Prăjitură cu brânză dulce
Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute. Între timp pregătim...
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi
Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă. Adăugăm mazărea şi dovleacul tăiat cubuleţe, ...
Ruladă cu brânză şi cârnaţi
Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie. Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute. Între timp pregătim umplutura. Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul,...
Rulouri din cotlet de porc
Feliem cotletul de porc, condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, înnfoliem si o punem la frigider sa se fragezeasca circa 30 de minute. Intre timp taiem cascavalul, carnatul si castravetii fasii. Batem cele doua oua cu putina sare, putina faina si laptele pana obtinem...
Muşchiuleţ de porc umplut cu şunculiţă sau cârnaţi
Umplem muschiuletul de porc: unul il umplem cu carnat, iar pe celalalt cu sunca de porc taiata cubulete, amestecata cu branza. Pe o folie punem condimentele si tavalim muschiuletii prin ele, dupa ce in prealabil am uns carnea cu putin ulei. Invelim carnea cu folie de aluminiu si o punem in...
Conservă de fasole (de post)
Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete. Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă care va constituii un sos consistent. Călim ceapa taiată...
Ardei opariti
Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia. Punem acest sirop la fiert pana da in clocot. Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur. Amestecam cu o lingura de...
Dulceaţă din gutui
După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare. Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...
Spaghete cu pipote şi legume
Curăţăm legumele, după care le spălăm şi le tăiem cubuleţe. Tragem la tigaie legumele în puţin ulei, apoi adaugăm pipotele şi condimentele. Stingem cu apă şi lăsăm sa fiarbă până pipotele sun bine pătrunse. Mai completăm din când în...
Peltea din gutui
Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja. Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica. Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...
Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici
Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina. Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit. Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare. Între timp formăm biluţe cu...
Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre
Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins. Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust. Când carnea este...
Desert uşor de vară
Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...
Sirop de soc (pentru iarnă)
Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot. Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine. Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus. Trebuie să...