Ardei opariti

de botcrina in Muraturi, 16 Dec 2012 | 4595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei
  • 3 l apa
  • 1 l otet
  • 700 g zahar
  • 3 linguri sare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 1lingura salicil
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia.

Punem acest sirop la fiert pana da in clocot.

Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur.

Amestecam cu o lingura de lemn in sirop si cand clocoteste bine punem pe rand ardeii.

Lasam ardeii pana se moaie putin, dupa care ii scoatem si-i aranjam calzi in borcane.

Umplem borcanele cu ardei si completam cu siropul fierbinte.

Lasam borcanele deschise pana patrunde siropul in ardei, astfel siropul scade si trebuie sa mai completam pana se umplu borcanele.

Inchidem borcanele si le punem la dust la cald.

Sunt deliciosi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:36

interesanta reteta!

delia64 1

17.12.2012, 12:37

bine ca v-am gasit sanatosi si voiosi avem nevoie de prieteni care ne fac zilele senine .

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)