publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi Duchesse
Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca sunt fierti) ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol ,ii zdrobim ca pentru piure si lasam putin...
Orez cu dovleac si carnati
Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte. Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac. Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa. Punem o tigaie la foc potrivit....
Chiftele cu legume
Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca. Intre timp curatam morcovii, indepartam capetele dovleceilor si curatam ceapa. Toate legumele le...
Quiche dovlecei si pancetta
Spalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele. Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute. Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine crocanta. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca. Untr-un bol batem spuma ouale si adaugam apoi...
Dovlecei crocanti la cuptor
Spalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri. Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol. Separat amestecam pesmetul, parmezanul, sare si piper dupa gust. Luam dovleceii din ou si ii trecem prin amestecul cu pesmet si ii...
Cartofi taranesti
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa. Separat ceapa curatata o tocam marunt. Ardeiul copt il curatam si il taiem fasii. Feliile de speck le taiem fasii. ...
Succotash
Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant. Cand acesta este gata, il scoatem pe o farfurie cu servet de hartie. In aceeasi tigaie, punem la calit ceapa tocata marunt si usturoiul...
Ciuperci umplute cu ton
Ceapa curatata, o tocam cat mai marunt. Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele. Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva. Porumbul il scurgem bine de apa din conserva. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Intr-o tigaie cu putin ulei...
Cartofi cu porumb dulce
Punem o tigaie cu ulei la incins la foc potrivit spre iute. Cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, presarand putina sare. Cand sunt gata, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Separat, intr-o tigaie antiaderenta, punem putin ulei si adaugam...
Evantai cu legume
1. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii . 2. Punem ulei intr-o tigaie si cand este incins prajim cartofii .Cand sunt gata,ii scoatem...
Vinete in sos cu ardei gras
Vinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs. Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti, dupa care le scoatem pe un servet de hartie si le rulam. Separat, curatam ardeii si ii taiem fasii...
Ciuperci umplute
Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cuburi. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il...
Mix legume si pancetta in sos de rosii
Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de semintele din interior. Apoi, il taiem in cuburi potrivite ca marime . Intr-o tigaie, punem putin...
Dovlecei umpluti cu orez si ton
Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . Dovleceii lungi se spala,se taie in doua parti egale pe lung, cu ajutorul unei linguri scobim interiorul astfel incat sa obtinem 4...
Mix de legume
Daca veti folosi legume uscate atunci puneti-le in apa rece cu o seara inainte.A doua zi scurgeti apa si fierbeti legumele in apa rece cu sare. Eu am folosit legumele deja fierte din conserva (fasolea,mazarea,nautul,porumbul ) . Le-am scurs bine de apa din conserva,le-am trecut sub un jet...
Menemen turcesc
Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri. Se taie apoi fasii de grosime potrivita. Ceapa o spalam si o taiem rondele . Rosiile le spalam,indepartam codita si feliem felii subtiri . Punem o tigaie antiaderenta la foc...
Rosii umplute cu crema de oua
Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte. Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam semintele,pulpa si sucul din interiorul lor. Presaram sare in interiorul rosiiilor si le punem cu...
Ardei umpluti cu ciuperci si ton
Jumatatile de ardei le curatam se seminte si nervuri , le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa . Intre timp punem ulei de masline intr-o tigaie si punem cateii de usturoi curatati de coaja.Lasam la foc iute 2-3 minute ( astfel uleiul va lua aroma usturoiului ). Adaugam...
Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor
Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) . Separat punem o tigaie la foc potrivit.Topim untul si adaugam ceapa curatata,spalata si tocata marunt.Lasam pana ce ceapa prinde o culoare...
Vinete umplute
Vinetele le spalam si le taiem in jumatate pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul avand grija insa sa nu rupem coaja. ( vanata trebuie sa ramana ca o barcuta).Punem sare si lasam cojile la scurs. Miezul vinetelor, ardeii,morcovul si dovlecelul le tocam cubulete mici....
Vinete la cuptor
Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam de coaja iar ardeiul curatat de seminte ,il spalam si il taiem fasii. Cand vinetele...
Vinete Parmigiana
Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara). Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a...
Cartofi gratinati
Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem. Intr-un bol punem ouale,smantana,laptele si sare.Amestecam totul bine. Ungem un vas pentru cuptor cu ulei,asezam un strat de...
Rosii prajite
In primul rand curatam rosiile de coaja si le tocam cu ajutorul robotului.Cine nu are robot de bucatarie da rosiile prin razatoare. Separat tocam foarte marunt si ardeii cu ceapa verde. Punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins ardeii impreuna cu ceapa si le calim bine.Adaugam rosiile...
Rosti
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoare. Intr-un bol batem ouale ,punem sare si piper,adaugam ceapa tocata ma imarunt si cartofii.Amestecam bine. Punem o tigaie la foc mediu si cand uleiul s-a incins,punem din compozitia de cartofi si rumenim frumos pe ambele parti....
Pasta de fasole pastai
Pastaile se spala si se rup capetele.Se pun la fiert in ap cu sare. Cand s-au fiert se scurg bine de apa.Cu ajutorul robotului de bucatarie amestecam bine pastaile,maioneza,mararul si sarea. ( Daca nu avei robot atunci dati pastaile prin masina de tocat). Se serveste rece pe paine.
Cuiburi cu mazare
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa. Se pun in robot cartofii ,ouale,parmezanul ras si unt.Se adauga sare dupa gust si se amesteca totul foarte bine.Se trece compozitia intr-o tigaie la foc mic si amestecam continuu pina ce compozitie se...
Fasole verde cu carnati uscati
Fasolea se spala,se rup capetele si se pune la fiert in apa cu sare.Cand s-a fiert scurgem apa. Intr-o tigaie punem ulei si calim ceapa tocata . Adaugam fasolea si o calim fara sa adaugam apa. Se adauga sare si piper dupa gust. Spre sfarsit adaugam carnatii uscati taiati felii...
Chiftelute din dovlecei
Dovleceii se spala si se curata de coaja.Se taie cuburi. Intr-un robot de bucatarie punem dovlecelul,usturoiul curata de coaja si pisat,condimentele,ouale si parmezanul ras.Se amesteca totul foarte bine. Punem compozitia intr-un bol si adaugam faina pina devine de consistenta unei smantani...
Piure de spanac cu oua ochiuri
Spalam spanacul si il punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert il lasam sa se scurga bine de apa si il tocam marunt. Ceapa tocata,ardeii tocati marunt si usturoiul le punem la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a calit adaugam spanacul si condimentele . Dupa ce s-a calit si spanacul...