laylalala

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 15.02.2010

RETETE505
PRIETENI23
Retete / Dulciuri

Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

In Prajituri la 3 Mai 2010

Se incinge cuptorul la 190ᵒC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina forma de copt. Se rad semintele batonuluii de vanilie.Se bat ouale cu zaharul si semintele de vanilie.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt.Se inglobeaza faina in amestecul cu oua, apoi se adauga untul topit si...

Tort de inghetata Tiramisu

In Torturi la 3 Mai 2010

Tiramisu reţeta cu inghetata Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol,...

Tort de ciocolata si pere, fara faina

In Torturi la 3 Mai 2010

Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul unei tavi rotunde cu baza detasabila.Aseaza cercul din foaia de copt pe fundul tavii use cu unt, apoi periaza din nou baza tavii cu unt.Tapeaza tava cu 2 linguri zahar, inlaturand excesul. Incalzeste...

Tort Dobos cu alune de padure

In Torturi la 3 Mai 2010

Pentru aluat Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri a cate 20 cm diametru pe fiecare foaie de copt, apoi intoarce foile de copt invers (cu desenul in jos), pe tava. Bate albusurile spuma, apoi adauga gradat 3...

Tort de ciocolata

In Torturi la 3 Mai 2010

Se unge cu unt si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se topeste 120 gr ciocolata intr-un bol.Se raceste 5 minute si se amesteca cu galbenusurile.Intr-un bol, se bate untul cu 100 gr zahar pana ce devine moale si cremos.Se adauga amestecul de...

Tort de ciocolata cu prune uscate

In Torturi la 3 Mai 2010

Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm. Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le,...

Tort de branza si iaurt cu vanilie

In Torturi la 3 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute. Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza...

Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

In Torturi la 3 Mai 2010

Cu cateva ore inante de prepararea tortului, pune 2 banane in congelator pana cand coaja se va innegri.Scoate-le din congelator si decongeleaza-le (se pot decongela mai repede in cuptorul cu micrunde)Dupa aceea, decojeste-le si fa-le piure. Pentru crusta , amesteca untul topit cu biscuiti...

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

In Torturi la 3 Mai 2010

Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. Se amesteca untul cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii. Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu...

Tort cu mac si glazura de lamaie

In Torturi la 3 Mai 2010

Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea...

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

In Torturi la 3 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu...

Tort cu ciocolata si caramel

In Torturi la 3 Mai 2010

Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide bine (daca laptele este din tub).Se pune intr-o oala, se toarna apa in oala pana ce ajunge sub capacul borcanului si se lasa sa fiarba timp de 3 ore, adaugand apa cand scade. Intre timp se...

Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

In Prajituri la 3 Mai 2010

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare. Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa...

Clatite inimoase

In Dulciuri la 3 Mai 2010

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte. Alunele de padure se prajesc 6-8...

Inghetata de mure cu lamaie

In Dulciuri la 1 Mai 2010

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie si se mai bat 1 minut.Se adauga apoi treptat zaharul pudra, mixand pana cand zaharul s-a topit. Se adauga la albusuri coaja rasa si restul de zeama de lamaie si iaurtul si se mixeaza. Se pun murele intr-un...

Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

In Torturi la 29 Apr 2010

Pentru Blatul de cacao Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm. Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi...

Tort cu 3 tipuri de ciocolata

In Torturi la 29 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le...

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

In Torturi la 29 Apr 2010

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece. Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra...

Tort Caramel

In Torturi la 29 Apr 2010

Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm. Cu mixerul, bate untul cu zaharul si vanilia.Adauga ouale si galbenusurile si amesteca bine.Cerne faina cu sarea.Intr-un vas separat, amesteca smantana cu bicarbonatul.Adauga amestecul de faina...

Spooky Cake

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Pentru checul cu scortisoara Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm. Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale, cate unul pe rand, mixand bine.Intr-un vas amesteca faina cu scortisoara, bicarbonatul si sarea.Adauga...

Tarte cu nuci macadamia aromate

In Prajituri la 29 Apr 2010

Pentru aluat , amesteca faina zu zaharul si sarea.Adauga untul si amesteca, apoi adauga apa si amesteca pana la omogenizare.Da alautul obtinut la rece pentru 15 minute. Incalzeste cuptorul la 180°C.Imparte aluatul in 4 parti egale.Ruleaza fiecare bucata de aluat la grosimea de 5mm.Pune...

Strudel cu mere, migdale si stafide

In Prajituri la 29 Apr 2010

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C....

Pudding insiropat de lamaie

In Prajituri la 29 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri. Pune compozitia obtinuta intr-un...

Pudding din paine cu marmelada de portocale

In Prajituri la 29 Apr 2010

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale 4 felii de paine unse cu unt si aseaza deasupra acestora feliile de paine ramase astfel incat sa obti 4 sandwich-uri.Taie sandwich-urile in diagonala si aseaza-le intr-un strat intr-un vas...

Pudding delicios de ciocolata

In Prajituri la 29 Apr 2010

Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt. Intr-o cratita, topeste untul cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si...

Pudding de ciocolata cu lamaie verde

In Prajituri la 29 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie verde si galbena, galbenusurile ,cacaoa si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri. Pune...

Pudding cu mere si sos caramel

In Torturi la 29 Apr 2010

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile. Pentru sos,...

Prajitura din pudding cu biscuiti

In Prajituri la 29 Apr 2010

Se face un sirop din 100 gr zahar si 200 ml apa, apoi se amesteca cu vanilia.Se inmoaie putin biscuitii in sirop. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic, apoi se aseaza la baza si pe margini biscuiti. Se ung piscoturile cu gem si se pun deoparte. Se prepara pudding-ul ,fiecare separat cu...

Desert surpriza

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Se pune apa la fiert intr-o cratita mica.De adauga orezul impreuna cu batonul de scortisoara si pastaia de vanilie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se pune cate 1 lingurita gem de trandafiri la baza a 4 forme individuale. Se strecoara orezul si se imparte in formele pregatite astfel : se...

Cheesecake cu lamaie

In Torturi la 26 Apr 2010

Pentru baza , incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si unge fiecare foaie cu unt, presar-o cu 2 linguri zahar cu aroma de vanilie apoi suprapune foile.Aseaza...

Afisate 151 - 180 din 257 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2012

Brownies cu crema

publicat la 01.01.2012

Pulpe de curcan umplute

publicat la 01.01.2012

Prajiturele de Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]