Clatite inimoase

de laylalala in Dulciuri, 3 Mai 2010 | 3959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 60 ml limonada
  • 100 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • mana de alune de padure 
  • 2 linguri coji de portocale confiate
  • unt, pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite inimoase:

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.

Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit.Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.Alunele decojite se toaca marunt.Coaja de portocala se taie cubulete.

Se incinge o tigaie la foc potrivit.Se adauga putin unt si se lasa sa se topeasca.Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de portocale confiate.Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.

Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite inimoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură televizor