publicat la 07.02.2023
publicat la 20.07.2022
publicat la 18.07.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert briose cu ciocolata si zmeura
Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin,...
Supa de pui cu lapte de cocos
Ardeiul se taie bastonase mai scurte si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga ghimbirul macinat, se lasa cateva minute, apoi se pune laptele de cocos, 600 ml apa, pieptul de pui taiat fasii, bulgarasii de savoare, sare si piper. Se lasa sa fiarba...
Ciulama de ciuperci
Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit se amesteca cu o lingura de faina si usturoiul zdrobit, apoi se adauga peste ciuperci. Se mai lasa...
Rosii deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc
Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele (se strange de ele pana ies semintele). Se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Am folosit 2 tavi. Se presara peste ele sare grunjoasa si busuioc uscat. Se baga la cuptor, la 100 grade C, 5 ore, pana iese toata apa din ele. Cand...
Gulas vienez
Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa. Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa...
Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta
Se spala fructele. Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate. Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura. Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul. Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa...
Ciorba taraneasca de vacuta
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase....
Supa crema de porumb cu rosii
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul. Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor:...
Desert gem de caise
Caisele se spala si se rup in jumatati. Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul. Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn. Cand este aproape...
Limonada cu pepene rosu
Pepenele se curata de coja, se taie cubulete, apoi se baga in storcatorul de fructe. Se alege doar sucul. O jumatate de lamaie se taie felii. Se amesteca sucul de pepene cu apa si zeama de la o lamaie si jumate, apoi se adauga feliile de lamaie taiate pe jumatate si gheata. Se...
Ice coffee
Pentru cuburile de gheata cu cafea, se pregateste o cafea tare din 500 ml apa cu 8 lingurite cu varf de cafea. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se strecoara zatul de cafea si se toarna in forme de silicon, la congelator. Se pregateste alta cafea. Eu am pus in 250 ml apa fiarta, 3...
Placinta cu carne de vita
Carnea se taie cubulete potrivite. Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregateste piureul. Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurge...
Desert inghetata cu banane si fineti
Se curata bananele de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun in blender. Se adauga fineti, apoi se blendeaza cateva minute. Compozitia se pune intr-un vas la congelator. In urmatoarele 2 ore, se scoate din cand in cand, inghetata si se blendeaza, apoi se baga din nou la congelator....
Ostropel de fasole verde
Se pune apa la fiert. Intre timp, se spala fasolea, se curata de capete si se rupe in doua. Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie. Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2 linguri de ulei cu apa, apoi se adauga fasolea, sare si putina apa. Intr-un...
Desert prajitura Printesa
Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45 min (170 o C)....
Mancare cu pui si ardei
Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand. Se pregatesc legumele. Ceapa se toaca marunt, ardeii fasii mai scurte, iar rosiile...
Cartofi taranesti
Cartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii, ardeiul, jambonul si un pahar cu apa, apoi se baga la cuptor pentru 40 min. Cand sunt gata, se scot din...
Pulpe de pui marinate, la cuptor
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste pulpele de pui. Pulpele se lasa la marinat in frigider, 30 min. Se pregateste un vas termorezistent, se pun pulpele, se toarna o cana cu apa si se baga la cuptorul preincalzit, pentru 35 min. Se intorc din cand...
Limonada cu fructe
Se amesteca sucul de mere cu apa si zeama de la lamaie, apoi se adauga fructele si feliile de lamaie taiate pe jumatate. Se amesteca cu o lingura, apoi se pune gheata. Pentru gheata, se pune zmeura rupta in forma de gheata si se completeaza cu apa. Se baga la congelator.
Desert tarta cu cocos si ciocolata alba
Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase. Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila....
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Cartofii se taie cubulete si ardeiul fideluta. Rosiile si ciupercile decat se spala. Aripile de curcan marinate se pun...
Frigarui picante de pui
Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4, iar ardeiul se taie in cubulete mai mari. Se aleg cateva bete pentru frigarui, se ung cu ulei,...
Desert chec zebra
Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin. Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand. Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se...
Sufleu de dovlecei
Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu cascavalul, branza gouda, iaurtul si feliile de dovlecei. Se pune sare, piper si...
Ciorba de fasole teci
Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile se curata de coaja, apoi se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu radacina de telina. Ceapa se...
Pulpa de porc marinata cu Vegeta
Plicul cu condimente lichide se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Ceapa se taie in jumatati, se pune pe fundul unui vas termorezistent, apoi se asaza carnea. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la 160 ob C,...
Desert inghetata cu mascarpone si cafea
Se freaca 2 lingurite de ness cu o lingurita de zahar brun si o lingurita de apa, apoi se amesteca cu un pahar cu apa. Mascarponele se freaca cu 3 linguri de zahar pudra, iar frisca se bate nu foarte tare, apoi se amesteca cu doua lingurite de ness. Se incorporeaza mascarponele, putin cate...
Mancare de fasole verde
Ceapa si morcovul se toaca marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba, apoi se pune fasolea si bulionul. Cand fasolea este fiarta (cam 10-15min), se pune usturoiul pisat, se potriveste gustul cu sare si piper si se mai lasa sa...
Aluat de pizza
Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta. Cand e...
Desert tort cu crema de branza
Pentru blat, se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacaua. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, pe rand, laptele, uleiul, apoi se adauga, putin cate putin, faina, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Se...