Desert chec zebra

de -Licurici- in Dulciuri, 27 Iun 2017 | 3253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 230 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de cacao:
  • 60 g unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec zebra:

Albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul tos, putin cate putin.

Se mixeaza la viteza maxima pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, pe rand.

Faina se cerne, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste albusuri si se incorporeaza bine.

Compozitia se imparte in 2.

Pentru crema de cacao, se amesteca toate ingredientele pe foc, pana se ingroasa.

Crema se adauga peste jumatate din crema si se amesteca bine.

Intr-o tava pentru cozonac, cu hartie de copt, se pune in mijlocul tavii, alternativ, cate o lingura din fiecare compozitie, pana se termina.

Se baga la cuptor pentru 30-35 min sau se verifica cu o scobitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat