Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI221
Retete

Pizza cu fulgi de ovaz - la microunde

In Pizza la 9 Oct 2013

Se bate oul cu furculita, ca pentru omleta, se adauga ovazul si se omogenizeaza compozitia. Se pune hartie de copt pe o farfurie si se toarna compozitia. Se aseaza toate ingredientele, in afara cascavalului. Se baga farfuria la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la puterea maxima (...

Prajitura cu dulceata - de post

In Prajituri la 9 Oct 2013

Se pune apa si zaharul intr-un bol se amesteca putin cu telul, se adauga uleiul, aromele, faina si praful de copt si se omogenizeaza compozitia ( totulse face cu telul, nu este nevoie de mixer ). Se imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale. Intr-una din ele se va pune  dulceata de...

Cus-cus israelian cu mazare si menta

In Mancaruri de post la 9 Oct 2013

Se pune supa sau apa la fiert impreuna cu mazarea si cus-cusul si se lasa sa fiarba impreuna pana scade apa. Cand este gata se condimenteaza cu sare si piper, apoi se asezoneaza cu menta tocata marunt. Se poate servii ca si mancare de post sau ca si garnitura. Pofta buna!

Rulada din lipii pentru Shaorma - aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2013

Puteti schimba umplutura cu ce va place sau cu ce aveti prin frigider. Am uns jumatate din lipii cu maioneza, jumatate cu crema de branza, peste care am pus ceapa toacata marunt, rosiile, salamul si pieptul de pui taiate cubulete, masline fara sambure, verdeata, sare si piper, dupa care am rulat...

Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici

In Mancare copii la 6 Aug 2013

Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale...

Rulouri din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2013

Se spala dovleceii cu tot cu coaja. Se feliaza foarte subtire, se condimenteaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Incingem grill-ul si punem feliile de dovlecel, le intoarcem pe ambele parti. Taiem branza baghete si rosiile felii. Intindem o felie de dovlecel pe masa de lucru, la unul din...

Galuste cu caise

In Dulciuri la 27 Iun 2013

Spalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si caisele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia. Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se...

Cordon bleu cu cascaval delaco

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2013

Se spala si se feliaza pieptul de pui. Se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Peste fiecare felie de piept de pui se pune o felie de sunculita presata, apoi o bucata de cascaval si se ruleaza cu grija. Se prinde fiecare rulou cu scobitori si se dau...

Tort cu crema ganache si capsuni

In Torturi la 9 Iun 2013

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem...

Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti

In Torturi la 13 Feb 2013

Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa si se incorporeaza in crema de unt, alternand cu faina amestecata cu un praf de sare. Se...

Pizza tip clatita

In Pizza la 13 Ian 2013

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase),  trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se...

Oameni de zapada - aperitiv pentru copii

In Mancare copii la 1 Ian 2013

Amestecam urda cu maioneza, sare si piper dupa gust. Incepem sa modelam cu mana bilute cat nuca. Suprapunem 2 bilute, una peste cealalta, dupa care incepem sa punem ochisorii, caciula si nastureii din masline, nasucul din morcov, gurita din gogosar, iar manuta din marar verde. Daca vreti...

Pizza Mos Craciun

In Pizza la 28 Dec 2012

Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...

Closca cu puii de aur - pulpe umplute

In Pui la 15 Dec 2012

Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara. Se pregateste umplutura: Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic. Se condimenteaza cu sare, piper si marar....

Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!

In Prajituri la 1 Dec 2012

Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia. Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de...

Chec de post cu nuci si gutui

In Prajituri la 28 Noi 2012

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao. Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza...

Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

In Prajituri la 23 Noi 2012

Ma intai se pregateste crema , care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc. Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se...

Piept de pui aromat la cuptor

In Pui la 22 Noi 2012

Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea. Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza. Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin. Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe...

Purcelusi cu branza

In Mancare copii la 20 Noi 2012

Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un...

Sarmalute in vas roman

In Porc la 30 Oct 2012

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul. Separat se taie slanina afumata. Amestecam carnea cu orezul spalat bine, tocana de legume, sare, piper si cimbru. Infasuram sarmalele. Punem pe fundul vasului varza taiata marunt, slaninuta, 2-3 foi de...

Bors de fasole cu varza

In Mancaruri de post la 14 Oct 2012

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in pungi la congelator dupa care o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp . Cand este aproape fiarta adaugam o ceapa, morcovul dat pe...

Mancare de gutui by Ina

In Mancaruri de post la 10 Oct 2012

Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute. Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu....

Snitel de pui cu fulgi de porumb

In Pui la 4 Oct 2012

Se spala si se taie pieptul de pui, dupa care fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Dam fiecare felie de snitel de pui prin faina, dupa care prin ouale batute ca pentru omleta, apoi prin fulgii de porumb maruntiti. Punem la prajit in uleiul...

Placinta cu mere de post (2)

In Prajituri la 3 Oct 2012

Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta. Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios ( nu trebuie sa iasa tare, ci doar sa nu se mai lipeasca de degete ). Dam aluatul la frigider 30 de...

Prajitura cu pere caramelizate

In Prajituri la 20 Sep 2012

Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim caramelul...

Pizza HomeMade

In Pizza la 16 Sep 2012

Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...

Limonada cu zmeura si menta

In Bauturi la 22 Aug 2012

Pasam zmeura cu furculita si punem 2 - 3 linguri de zahar, amestecam si dam la frigider cel putin 3 ore ( puteti face asta cu o seara inainte, ca sa-si lase siropul ). Punem zmeura intr-o sita si scurgem tot siropul pe care si l-a lasat. Intr-o oala amestecam siropul de zmeura cu lamaiile...

Aripioare crocante la cuptor

In Pui la 21 Aug 2012

Se spala si se sterg aripioarele, cu un servetel. Batem ouale cu sare si piper, dupa care adaugam mustarul si omogenizam. Intr-o farfurie facem un amestec din celelalate ingrediente. Dam aripioarele prin aceste amestec, dupa care le bagam in ou si le dam din nou prin amestecul de faina,...

Tartine cu pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2012

Taiem feliile de paine in 4, dupa care le bagam la cuptor pentru a se usca usor. Punem tonul intr-o strecuratoare la scurs 30 de minute ( trebuie sa fie scurs foarte bine) Mixam untul cu sare si piper pana devine spuma. dupa care adaugam tonul pe care l-am zdrobit cu furculita. Bagam totul...

Afisate 31 - 60 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]