Dovlecei crocanti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2009 | 15274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei micuti (cca 500 g)
  • 200 ml iaurt/lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g telemea de vaca
  • pesmet si fulgi de porumb
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei crocanti:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.

Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.

Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.

Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.

I-am servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei crocanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei cu telemea