Tort diplomat cu ciocolata si mure

de Oana in Torturi, 27 Dec 2009 | 15262 vizualizari

 

Special pentru Stefanut, de ziua lui :), un tort diplomat delicios si foarte racoros, perfect pentru copii!

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g cicocolata amaruie
  • 1 plic prf de copt
       Crema:
  • 800 g mure
  • 300 g branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 120 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g cicocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata si mure:

Se incinge cuptorul, la foc mic.

Eu am avut mure in congelator, puse de mine, le-am scos, le-am lasat la dezghetat si apoi le-am pus intr-o strecuratoare si le-am presarat u un pliculet de zahar vanilat.

Se pregateste intai blatul: se bat ouale cu zaharul, timp de 10 minute, cu mixerul, pana se obtine o spuma. Se adauga treptat 4 linguri cu apa fierbinte. Faina se ameseca cu praful de copt si ciocolata amaruie rasa (pe razatoarea cu ochiuri mici- eu am maruntit-o la robot). Se adauga treptat in compozitia de oua, amestecand cu o lingura, de sus in jos, sa nu se lase spuma.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili si se toarna compozitia pentru blat. Se pune tava in cuptor aproximativ 30 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un grilaj, indepartand hartia de copt.

Pentru crema, se inmoaie mai intai gelatina in 100 ml apa rece. Sucul de la mure, aproximativ 200 ml, se pune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. SE pune craticioara pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul, iar cand incepe sa fiarba se opreste focul. Se adauga gelatina si se amesteca cu un tel. Se lasa apoi sa se raceasca. Branza de vaci se bate cu mixerul, apoi se toarna peste ea sucul de mure, amestecand continuu. Va rezulta un amestec aproape lichid, nu va speriati! :))

Se bate frisca bine de tot pana se intareste, ciocolata se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca apoi amandoua cu branza, se pune si esenta de rom.

Se pastreaza cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, cateva linguri de frisca pentru ornat si aproximativ 200 g mure pentru decor.

Blatul de tort se taie in doua, se pune in forma cu pereti detasabili primul blat, jumatate de crema, jumatate de mure, iar crema, mure, apoi al doila blat. Se imbraca cu crema oprita, se orneza si se lasa la frigider cateva ore. Inainte de a taia tortul se scoate cercul detasabil.

 

Sursa de inspiratie este aici, blatul de tort este excelent, crema am adaptat-o putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

29.12.2009, 22:52

Oana, eu am tot felul de compoturi preparate in casa asa e ,pot inlocui dar,murele....le stiu gustul , poate cumva ,visinele,ce zici?

danis 1

31.03.2010, 23:23

Oana 1

01.04.2010, 00:18

Ma bucur ca iti place Teo, cred ca merge f. bine cu visine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mure si ciocolata