Banana Split

de Miha in Dulciuri, 27 Iun 2010 | 22887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 banana
  • 3-4 buline inghetata de caramel
  • frisca
  • Sos de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Split:

Sosul de ciocolata:

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.

Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))

 


 

TIPS-URI

1

cantitatile se maresc in functie de numarul de portii dorit

2

sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Split" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de vanilie