A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu cacao

Postat de: panacris in Dulciuri

 Faina se amesteca cu zaharul, praful de cacao si praful de copt. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca usor pana se incorporeza toate ingredientele. Se aseaza cate o lingura din aluat in...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

Intr-un bol cerneti ingredientele uscate(faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare) si amestecati-le bine. Peste ele turnati ingredientele lichide (laptele bautut, apa...Citeste continuarea

Bilute tip Raffaello

Postat de: iuliandu in Prajituri

Intr-un vas sfarmam napolitanele, topim ciocolata la bain-marie si adaugam doua lingurite de lapte (pentru ca sa fie ciocolata mai usor de utilizat).Apoi se amesteca ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Budinca de taitei cu kaizer si...

Postat de: Sidy in Paste

Pastele le fierbem in apa clocotita cu putina sare 8 minute , asa cum scrie pe ambalaj.Dupa ce au fiert , le strecuram si le dam sub un jet de apa rece.Le lasam in strecuratoare. Pornim...Citeste continuarea

Bilute de cocos

Postat de: iuliandu in Prajituri

Intr-un vas adaugam mascarpone,zaharul vanilat si vanilina,amestecam bine dupa care adugam si cocosul(pastram cateva linguri pentru ornat).Le punem in frigider o jumatate de ora dupa care putem...Citeste continuarea

Branza framantata

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Taiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare,...Citeste continuarea

Budinca de clatite

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Budinca se face dupa instructiunile de pe plic. Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand...Citeste continuarea

Buchet de trandafiri

Postat de: anomisana in Torturi

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie. Albusurile batute...Citeste continuarea

Budinca din foietaj cu piure de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut. Pentru...Citeste continuarea

Biscuiti marmorati

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual). Se tin cca 15 minute la rece. Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto. O bucata de aluat...Citeste continuarea

Budinca "Paula"

Postat de: margot12 in Dulciuri

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic numai ca adaugam si o lingura de smantana si un plic de zahar vanilat cand dizolvam praful de budinca. O lasam putin sa se racoreasca dar...Citeste continuarea

Baghete cu mortadella si cascaval

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min. Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua ,...Citeste continuarea

Bulion de ardei

Postat de: elucubratiiculinare in Bulion

Rosiile se spala, se inlatura cotorul si se dau prin masina de rosii speciala care inlatura coaja si semintele. Ardeii si gogosarii se spala, se taie coditele si se curata de seminte. Atat ardeii...Citeste continuarea

Briose si chec aperitiv

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat ca pentru omleta. Zucchinii, ardeiul si salamul se taie cubulete si se amesteca bine cu celelalte ingrediente. Compozitia se asaza in tavite unse cu ulei sau tapetate cu hartie de...Citeste continuarea

Bulz cu ou si smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un ceaun apa pana la jumatate, adaugam putina sare si cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba putin! Cand e gata, pregatim un...Citeste continuarea

Briose cu scortisoara

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele....Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: sufletista in Dulciuri

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare, Cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu un tel, Fierbem pana incepe sa se ingroase. Cand s-a racit foarte bine adaugam...Citeste continuarea

Bors de curcan in oala Zepter

Postat de: gusti in Ciorbe

 Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala...Citeste continuarea

Burger Rapid !

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata ,se taie fasii si se prajesc.Chifteaua se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte ( depinde si de ce scrie pe ambalaj).Chifla se taie pe jumatate , se pun 2 felii de...Citeste continuarea

Bundas kenyer!

Postat de: panacris in Mancare copii

Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita,...Citeste continuarea

Briose cu alune si ciocolata - de post

Postat de: ana77 in Prajituri

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa - faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si...Citeste continuarea

Berbec la proţap

Postat de: portiadelumina in Oaie

Nu ştiu dacă poate fi considerată reţetă, în termenii folosiţi uzual. Dar pentru că are un mod de pregătire (mai barbar un pic), ţine de gastronomie şi este excelent la gust am zis...Citeste continuarea

Batbout - painici marocane (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Piine

Din toate ingredientele framantati un aluat ca pentru paine. Turnati cate putina apa in ingredientele uscate pana ajungeti la consitenta unul aluat. Framantati foarte bine aluatul pana devine...Citeste continuarea

Biscuiţi şpriţaţi

Postat de: Ade200 in Prajituri

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta...Citeste continuarea

Bucatini cu carnati de mistret

Postat de: pittbull in Paste

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catelul de usturoi strivit. Se lasa la calit si cand acesta a prins culoare se da deoparte. Se adauga...Citeste continuarea

Budinca de legume cu carne

Postat de: ana77 in Pui

- pui la fiert carnea de pui, morcovii, telina si apoi cartofii intregi toate in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert si racit se taie cat mai marunt. - separat calesti ceapa cu rosiile...Citeste continuarea

Biscuiti cu merisoare si fulgi de...

Postat de: Poliana in Dulciuri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema.  Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la...Citeste continuarea

Bulgarasi cu cocos

Postat de: LALY in Dulciuri

Macinam fin biscutii la robot,sau cine doreste bucatele mai mari poate zdrobi biscuitii cu ciocanelul de snitele.Punem laptele la foc impreuna cu zaharul,cacaoa si margarina.Lasam pana la punctul...Citeste continuarea

Budinca de gris cu cacao

Postat de: margot12 in Dulciuri

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand tot timpul cu telul. Se lasa sa dea in cateva clocote, se...Citeste continuarea

Banana split ( varianta pentru copii )

Postat de: caroline in Dulciuri

Banana se curata de coaja si se taie in doua pe lung apoi iarasi in doua pe lat. Doua jumatati se pun una linga cealalta si peste se pune o lingura inghetata peste care punem frisca, presaram...Citeste continuarea

Bulion Panacris

Postat de: panacris in Bulion

Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor  si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu. Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au  racit, rezonabil,...Citeste continuarea

Bulete de cartofi la cuptor

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Sfarmati marunt cartofii si adaugati parmezanul,pesmetul si oul si amestecati bine. Cu mana umeda formati chiftelute de marime medie si dati la cuptor aproximativ 1 ora. Citeste continuarea

Blackberry cheesecake

Postat de: Poliana in Prajituri

Sa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc...Citeste continuarea

Biscuitei din fulgi de ovaz

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

In untul topit la microunde, am adaugat cele 3 linguri de zahar brun. Am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am pus fulgii de ovaz, oul batut si esenta de vanilie. Am amestecat bine,...Citeste continuarea

Barcute cu carne

Postat de: ANNA_46 in Aperitive / Garnituri

Ardeiul si ceapa se prajesc in ulei. Se adauga carnea si usturoiul pisat. Se prajesc pana ce se elimina tot sosul, se condimenteaza cu  sare si piper si  se pune deoparte. Aluatul...Citeste continuarea

Bulion de legume

Postat de: RuxyRux in Supe

Se pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim  5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de...Citeste continuarea

Barcute matinale :)

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

ouale se fierb 10 minute, apoi se lasa sub jet rece de apa. le decojim si le taiem in doua pe lung...eu nu am schimbat continutul oului ca ai mei copii nu ma iaveau rabdare. :) am presarat doar...Citeste continuarea

Bulion aromat

Postat de: susu in Bulion

Rosiile se oparesc si se decojesc daca nu le treceti prin sita de la masina de tocat. Se dau prin masina de tocat sau mai bine eu le-am pasat cu mixerul iar busuiocul spalat impreuna cu frunzele...Citeste continuarea

Budincă de dovlecei

Postat de: adriana65 in Mancaruri de legume

Dovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor,  se adaugă...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: Poliana in Dulciuri

Topim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Foile de...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Fierbem malaiul in apa cu sare. Intr-un vas punem putin ulei sau untura si combinam mamaliga cu branzele, pe straturi. Apoi punem totul in cuptor incins pentru 10-15 minute. Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si ananas

Postat de: LALY in Prajituri

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Amestecam pana cand zaharul este complet dizolvat....Citeste continuarea

Budinca cu orez si mere

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Preparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa...Citeste continuarea

Banane caramelizate cu inghetata

Postat de: bahna_violeta in Dulciuri

Punem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna! Citeste continuarea

Bautura racoritoare de pepene

Postat de: danaioana in Bauturi

Curatati pepenele de samburi si coaja, dupa il taiati cubulete. Il puneti in blender pana obtineti sucul dupa adaugati zaharul si GATA.... aveti un suc racoritor perfect pentru o zi torida...Citeste continuarea

Borş ţărănesc de perişoare

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se...Citeste continuarea

Blackberry cupcakes

Postat de: Poliana in Prajituri

Cu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp...Citeste continuarea

Briose cu cacao si ciocolata

Postat de: mamaieelena in Prajituri

In prima faza se vor amesteca faina,cacaoa,praful de copt,zaharul si vanilia,se vor amesteca foarte bine toate ca apoi sa se adauge uleiul si laptele iar la sfarsit ouale care se vor bate separat...Citeste continuarea

Brânzoaice

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm...Citeste continuarea

Banane coapte cu inghetata

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Ungem o tava cu unt, presaram pesmet din belsug. Curatam bananele de coaja, ii taiem in doua si-i asezam in tava. Peste banane dar si pe langa punem bucatele de unt. Peste banane presaram zahar...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]