A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Blueberry Cheesecake

Postat de: Poliana in Prajituri

Pentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si...Citeste continuarea

Budinca de paste din "resturi"!

Postat de: panacris in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece. Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu...Citeste continuarea

Budinca de fasole verde

Postat de: Poliana in Mancaruri de legume

Am scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam...Citeste continuarea

Briose cu morcov si dovlecel

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Prea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem? In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Budinca cu branza, spaghete si...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Se ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa...Citeste continuarea

Briose

Postat de: caroline in Prajituri

Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul....Citeste continuarea

Barcuta cu fructe

Postat de: alba_zori in Salate

Se spala coaja de pepene, se taie mijlocul in bucatele intr-un bol si se curata de seminte. Coaja ramasa se taie stil barcuta, dar lasand un centimetru de miez de pepene care va fi udat cu lichior...Citeste continuarea

Brioşe aperitiv

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Într-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul,...Citeste continuarea

Blueberries pie

Postat de: Oana in Prajituri

Afinele se spala, se scurg bine, apoi se amesteca cu zaharul si faina. Pentru blat, se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute. Se...Citeste continuarea

Bors din ciuperci pleurotus

Postat de: Sidy in Ciorbe

Ciupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam...Citeste continuarea

Budinca de branza cu lapte de cocos

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci...Citeste continuarea

Budinca de macaroane

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Fierbem pastele dupa timpul indicat pe pachet (eu le-am fiert al dente)dupa care le trecem  pe sub un jet de apa rece. Amestecam branza cu ouale batute,zaharul si coaja rasa de lamaie....Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Se amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca. Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam. La final framantam...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Mixam uleiul cu zaharul 3 min,adaugam treptat apa si otetul.Amestecam faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul(le cernem) si le incorporam in compozitie.Se aseaza hartiute de briose in tava...Citeste continuarea

Bulete de pui cu orez si mozzarella

Postat de: privatelaura in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: LadyCrs in Mancaruri de legume

Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat...Citeste continuarea

Bulz cu branza de burduf si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns...Citeste continuarea

Bombite cu spuma de branza si frisca

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de...Citeste continuarea

Baghete cu usturoi

Postat de: timea in Piine

Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min. Cernem faina si o...Citeste continuarea

Briose din albusuri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine, adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Baclava cu zmeura

Postat de: sufletista in Dulciuri

Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat, Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit,...Citeste continuarea

Budinca Yorkshire

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor.  Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii si telemea

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Punem feliile de paine pe gratar le lasam maxim 1 minut pe fiecare parte. Separat s-au pregatit rosiile taiate cubulete, stropite cu ulei de masline si busuioc proaspat sau uscat. Telemeaua se...Citeste continuarea

Bombite delicioase

Postat de: privatelaura in Prajituri

  Briose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se...Citeste continuarea

Briose cu finetti

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste...Citeste continuarea

Briose parfumate

Postat de: mena29 in Prajituri

Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul,...Citeste continuarea

Bautura racoroasa de vara

Postat de: ela in Cocktail

Curatam piersicile de coaja si le taiem marunt. Punem in blender piersicile,gheata,inghetata si mierea si pornim blenderul cateva clipe. Servim imediat. Citeste continuarea

Budinca aperitiv din paste

Postat de: adasev12 in Penne

Intai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute. Intre timp preparam...Citeste continuarea

Bulz cu oua ochiuri

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine. Dupa ce s-a omogenizat,...Citeste continuarea

Black Clafoutis cu visine si capsune

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au...Citeste continuarea

Black Mini-Pavlova

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4.  Puneti...Citeste continuarea

Briose vanilate

Postat de: danamatei in Prajituri

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3). Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii si prosciutto crudo

Postat de: Toamna07 in Aperitive / Garnituri

Taie rosiile bucati marisoare. Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat, otetul de vin rosu, uleiul de masline si putina sare si piper. Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca...Citeste continuarea

Bruschete cu Guacamole

Postat de: roxanabucataras in Aperitive / Garnituri

Am taiat avocado pe jumate pe lung, am rasucit partile pt a se desprinde, am scos samburele si cu o lingura am scos miezul din avocado, l-am pus intr-un bol dupa care l-am pisat cat am putut de...Citeste continuarea

Batoane cu goji

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Intr-un bol amestecam toate ingredientele. 3. Punem compozitia intr-o tava 30x25 cm tapetata cu hartie de copt. 4. Intindeti compozitia...Citeste continuarea

Broccoli si conopida la cuptor

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Amestecul de broccoli, conopida si morcovi se oparesc in apa fierbinte aproximativ 5 min. Crenvustii se taie cubulete si se prajesc un pic in ulei fierbinte. Ardeiul se taie marunt....Citeste continuarea

Broccoli cu ulei de masline si usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Broccoli se pune intr-o oala in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scot cu o strecuratoare, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie felii subtiri ce se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea

Brocoli si conopida cu sunca la tava

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru...Citeste continuarea

Brownie Cheesecake

Postat de: angyb in Prajituri

Crema de branza: Intr-un bol punem toate ingredientele pt.crema de branza si mixam bine pana cand se omogenizeaza compozitia si dam la rece pana cand pregatim aluatul pt.brownie. Topim...Citeste continuarea

Briose Cu Stafide

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  Puneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de...Citeste continuarea

Budinca cu dovlecei, morcovi si...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun...Citeste continuarea

Briose pufoase cu Nutella

Postat de: MagdaMag in Dulciuri

Luati mixerul,bateti ouale,apoi adaugati iaurtul si uleiul.Dupa ce terminati,adaugati zaharul tos si vanilat,sarea,praful de copt si putin cate putin faina.Mixati bine,iar apoi adaugati laptele si...Citeste continuarea

Brioşe negrese cu ciocolată,...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se...Citeste continuarea

Budinca de conopida

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte. Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam...Citeste continuarea

Bucatele de vita cu ciuperci si...

Postat de: panacris in Vita

In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt.  Se adauga apoi...Citeste continuarea

Baghete de linte, inele de ceapa si...

Postat de: tiphys in Aperitive / Garnituri

Inelele de ceapa: Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins....Citeste continuarea

Baigli cu mac si nuca

Postat de: Criss in Prajituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia....Citeste continuarea

Briose cu unt si fructe

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: angyb in Dulciuri

Pregatim o maia din drojdie, zahar, un pic de lapte caldut, faina si o lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam ouale, sarea, restul de lapte si incepem framantarea adaugand faina...Citeste continuarea

Batoane cu nuca,seminte si cereale

Postat de: mamaieelena in Dulciuri

Zaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]