Biscuiti cu malai si portocale
Postat de: mimmi in DulciuriSe pun ingredientele uscate intr-un bol,impreuna cu coaja de portocale. Adaugam ouale batute si untul taiat cubulete. Se framanta un aluat compact din care se formeaza mingiute care se aplatizeaza...Citeste continuarea
Bruschette cu carnati
Postat de: Msclaudish in Aperitive / GarnituriSe taie rosiile bucatele, le saram si punem ulei de masline peste ele. Scoatem pielea de pe carnati ii faramitam si ii punem la prajit intr-o tigaie fara ulei, amestecam mereu avand grija sa nu se...Citeste continuarea
Birthday cake
Postat de: irena in TorturiBlatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia...Citeste continuarea
Banana Fairy Cakes
Postat de: gatiticuspor in PrajituriAmestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul pana se formeaza o crema omogena. Pasati banana cu o furculita si adaugati-o peste crema...Citeste continuarea
Bascute cu branza
Postat de: ionela2682 in Dulciuri- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii si se toarna amestecul de drojdie. - zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes
Postat de: gatiticuspor in PrajituriSeparati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi adaugati galbenusurile pe rand si mixati in continuare. Adaugati faina ploaie si amestecati cu...Citeste continuarea
Briose cu branza telemea
Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri-pregatim mai intai maiaua punem intr-un vas putina faina in mijlocul careia facem o adancitura -in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina...Citeste continuarea
Banuti cu gem - de post
Postat de: ana77 in Prajituri- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: ionix in DulciuriFrecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt....Citeste continuarea
Bilute de branza tavalite prin...
Postat de: bubulina44 in Aperitive / GarnituriSe taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali...Citeste continuarea
Bilute dulci din branza de vaci si...
Postat de: bubulina44 in PrajituriAm amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul...Citeste continuarea
Budinca de gris in caramel
Postat de: mikidaniro in DulciuriIntr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu cocos,...
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru...Citeste continuarea
Bomboane de post cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe...Citeste continuarea
Briose cu cacao si visine
Postat de: dakris in PrajituriOuale se bat spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza uleiul putin cate putin, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si esentele. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Briose "Flori de cires"
Postat de: miha in PrajituriCopiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta , mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut...Citeste continuarea
Briose din albusuri cu lamaie
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAlbusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus...Citeste continuarea
Biscuiti englezesti (shortbread)cu...
Postat de: Sidy in DulciuriPreincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura. Topim untul si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Bors de sfecla rosie
Postat de: roxanamiti in Mancaruri de post- punem uleiul la incalzit intr o oala, -tocam ceapa si o punem la calit in ulei, morcovii da ti pe razatoare, ardelul tocat cubulete, cartofii taiati cubulete mai mari si lasam la foc potrivit...Citeste continuarea
Bors de fasole cu zeama de varza
Postat de: ianculubita in CiorbeFasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet...Citeste continuarea
Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata
Postat de: deyutzky in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu putina sare, apoi treptat adaugam si zaharul si mixam bine. Adaugam apoi esenta de vanilie si galbenusurile. Adaugam si faina...Citeste continuarea
Budinca cu paste si spanac
Postat de: dakris in PennePastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat. Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriSe bate albusul spuma cu praful de sare Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava Se baga in cuptorul...Citeste continuarea
Bunny Cake
Postat de: irena in TorturiBlatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec...Citeste continuarea
Bilute cu nuca de cocos
Postat de: gatiticuspor in PrajituriBateti albusul de ou spuma. Adaugati zaharul treptat si mixati in continuare pana albusurila devin lucioase, apoi adaugati nuca de cocos. Se formeaza bilutele de marime potrivita si se...Citeste continuarea
Briose cu martipan si portocale
Postat de: ianculubita in DulciuriMartipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata...Citeste continuarea
Budinca de paste cu pui si ciuperci
Postat de: ela in PasteTaiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie. Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il...Citeste continuarea
Biscuiți cu portocale și...
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriCernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat...Citeste continuarea
Biscuiti de post (simpli sau umpluti)
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o...Citeste continuarea
Burek cu varza dulce
Postat de: miremirc in Mancaruri de postTaiem ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Punem sarea, piperul, boia-ua si varza taiata . Calim cam 5 minute. Adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa se raceasca. Foile le-am...Citeste continuarea
Batoane de ovăz cu seminţe şi...
Postat de: sisterskitchen in Dulciuri1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3....Citeste continuarea
Bruschete cu roşii şi caracatiţă
Postat de: sisterskitchen in Fructe de mare1. Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă. 2. Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline. 3. Conserva se...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga...Citeste continuarea
Biftec tartar cu sos gorgonzola
Postat de: Bucataras in VitaFierbeti legumele impreuna cu putin zahar, mirodeniile si vinul, timp de 5- 6 ore. Strecurati-le si lasati sosul rezultat sa se raceasca. Bateti maioneza impreuna cu gorgonzola dolce IGOR si...Citeste continuarea
Briose cu gem de piersici-de post
Postat de: mikidaniro in PrajituriZaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina...Citeste continuarea
Budinca cu branza dulce si stafide
Postat de: dakris in PastePastele se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se trec sub un jet de apa rece. Stafidele se oparesc si se mentin in apa fiarta cateva minute cat sa se inmoaie, apoi se stropesc cu...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: brunetica in CiorbeCuratam legumele, le spalam si le tocam . Intr-o oala punem apa la fiert adaugam legumele tocate si orezul . Adaugam cubuletele de delikat sa dea gust, piper, sare si ulei de masline. Cat...Citeste continuarea
Briose cu spanac
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSpanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din...Citeste continuarea
Branza de vaci de casa
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiAm pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat. Am lasat la cald 24 de ore. Cand...Citeste continuarea
Budinca cu pui si legume
Postat de: dakris in PastePastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml...Citeste continuarea
Briose cu cacao
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul...Citeste continuarea
Budincă de paste cu carne de pui
Postat de: madi_marin in PuiPieptul de pui se pune la fiert. Se spumează şi când e gata se curăţă cărniţa de pe oase şi se taie mărunt. Între timp fierbem pastele….orice formă...Citeste continuarea
Baclava cu nuci
Postat de: VERONICA2607 in PrajituriSe topeste margarina . Se ia o foaie , se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi. Peste foi se pun nucile macinate amestecate cu 50...Citeste continuarea
Budinca englezeasca
Postat de: mimmi in DulciuriSmochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie. Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta. Adaugam...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriGalbenusurile,faina,sunca,uleiul,iaurtul,muschiuletul,maslinele,dovlecelul,ardeiul kapia,mararul si piperul(dupa gust)se amesteca bine intr-un castron de marime potrivita.Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Bors de fasole boabe
Postat de: Mariuka in Mancaruri de postSe opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate. Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2...Citeste continuarea
Burgul in sos de rosii
Postat de: aziz in Mancaruri de postDeci taiam ceapa cat mai fin si o calim in cateva linguri de ulei .Adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba punem cele 200 gr de burgul.Punem supa instant, sare ,piper si lasam la fiert nu...Citeste continuarea
Biscotti al cocco
Postat de: cocineraviajera in DulciuriOuale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul. Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura...Citeste continuarea
Biscuiti cangur
Postat de: Sidy in DulciuriUntul,zaharul,ouale,zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron mare si se amesteca .Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija. Cuptorul se incalzeste...Citeste continuarea
Budinca cu visine
Postat de: SanatateAcasa in DulciuriSe spala orezul, se lasa la fiert. Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine...Citeste continuarea