A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti cu malai si portocale

Postat de: mimmi in Dulciuri

Se pun ingredientele uscate intr-un bol,impreuna cu coaja de portocale. Adaugam ouale batute si untul taiat cubulete. Se framanta un aluat compact din care se formeaza mingiute care se aplatizeaza...Citeste continuarea

Bruschette cu carnati

Postat de: Msclaudish in Aperitive / Garnituri

Se taie rosiile bucatele, le saram si punem ulei de masline peste ele. Scoatem pielea de pe carnati ii faramitam si ii punem la prajit intr-o tigaie fara ulei, amestecam mereu avand grija sa nu se...Citeste continuarea

Birthday cake

Postat de: irena in Torturi

Blatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia...Citeste continuarea

Banana Fairy Cakes

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul pana se formeaza o crema omogena.  Pasati banana cu o furculita si adaugati-o peste crema...Citeste continuarea

Bascute cu branza

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii  si se toarna amestecul de drojdie. - zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Separati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi adaugati galbenusurile pe rand si mixati in continuare. Adaugati faina ploaie si amestecati cu...Citeste continuarea

Briose cu branza telemea

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

-pregatim mai intai maiaua punem intr-un vas putina faina in  mijlocul careia facem o adancitura -in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina...Citeste continuarea

Banuti cu gem - de post

Postat de: ana77 in Prajituri

- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: ionix in Dulciuri

Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm  laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt....Citeste continuarea

Bilute de branza tavalite prin...

Postat de: bubulina44 in Aperitive / Garnituri

Se taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali...Citeste continuarea

Bilute dulci din branza de vaci si...

Postat de: bubulina44 in Prajituri

Am amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul...Citeste continuarea

Budinca de gris in caramel

Postat de: mikidaniro in Dulciuri

Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu cocos,...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru...Citeste continuarea

Bomboane de post cu nuca de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe...Citeste continuarea

Briose cu cacao si visine

Postat de: dakris in Prajituri

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza uleiul putin cate putin, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si esentele. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Briose "Flori de cires"

Postat de: miha in Prajituri

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta , mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut...Citeste continuarea

Briose din albusuri cu lamaie

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus...Citeste continuarea

Biscuiti englezesti (shortbread)cu...

Postat de: Sidy in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura. Topim untul si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de: roxanamiti in Mancaruri de post

- punem uleiul la incalzit intr o oala, -tocam ceapa si o punem la calit in ulei, morcovii da ti pe razatoare, ardelul tocat cubulete, cartofii taiati cubulete mai mari si lasam la foc potrivit...Citeste continuarea

Bors de fasole cu zeama de varza

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet...Citeste continuarea

Biscuiti cu "hainuta" de ciocolata

Postat de: deyutzky in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu putina sare, apoi treptat adaugam si zaharul si mixam bine. Adaugam apoi esenta de vanilie si galbenusurile. Adaugam si faina...Citeste continuarea

Budinca cu paste si spanac

Postat de: dakris in Penne

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat. Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: oana_pisicutza16 in Dulciuri

Se bate albusul spuma cu praful de sare Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate putin Se pune spuma obtinuta in pompa de ornat tort si se fac forme in tava Se baga in cuptorul...Citeste continuarea

Bunny Cake

Postat de: irena in Torturi

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec...Citeste continuarea

Bilute cu nuca de cocos

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Bateti albusul de ou spuma. Adaugati zaharul treptat si mixati in continuare pana albusurila devin lucioase, apoi adaugati nuca de cocos. Se formeaza bilutele de marime potrivita si se...Citeste continuarea

Briose cu martipan si portocale

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata...Citeste continuarea

Budinca de paste cu pui si ciuperci

Postat de: ela in Paste

Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie. Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il...Citeste continuarea

Biscuiți cu portocale și...

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat...Citeste continuarea

Biscuiti de post (simpli sau umpluti)

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o...Citeste continuarea

Burek cu varza dulce

Postat de: miremirc in Mancaruri de post

Taiem ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Punem sarea, piperul, boia-ua si varza taiata . Calim cam 5 minute. Adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa se raceasca. Foile le-am...Citeste continuarea

Batoane de ovăz cu seminţe şi...

Postat de: sisterskitchen in Dulciuri

1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele. 2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte. 3....Citeste continuarea

Bruschete cu roşii şi caracatiţă

Postat de: sisterskitchen in Fructe de mare

1.  Pâinea se feliază şi se prăjeşte la cuptor până devine crocantă. 2.  Se freacă cu usturoi şi se stropeşte cu ulei de măsline. 3.  Conserva se...Citeste continuarea

Budinca de orez

Postat de: MyCookingLife in Prajituri

Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga...Citeste continuarea

Biftec tartar cu sos gorgonzola

Postat de: Bucataras in Vita

Fierbeti legumele impreuna cu putin zahar, mirodeniile si vinul, timp de 5- 6 ore. Strecurati-le si lasati sosul rezultat sa se raceasca. Bateti maioneza impreuna cu gorgonzola dolce IGOR si...Citeste continuarea

Briose cu gem de piersici-de post

Postat de: mikidaniro in Prajituri

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina...Citeste continuarea

Budinca cu branza dulce si stafide

Postat de: dakris in Paste

Pastele se fierb conform timpului indicat pe ambalaj si se trec sub un jet de apa rece. Stafidele se oparesc si se mentin in apa fiarta cateva minute cat sa se inmoaie, apoi se stropesc cu...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: brunetica in Ciorbe

Curatam legumele, le spalam si le tocam . Intr-o oala punem apa la fiert adaugam legumele tocate si orezul . Adaugam cubuletele de delikat sa dea gust, piper,  sare si ulei de masline. Cat...Citeste continuarea

Briose cu spanac

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din...Citeste continuarea

Branza de vaci de casa

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat. Am lasat la cald 24 de ore. Cand...Citeste continuarea

Budinca cu pui si legume

Postat de: dakris in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg. Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml...Citeste continuarea

Briose cu cacao

Postat de: miremirc in Prajituri

Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul...Citeste continuarea

Budincă de paste cu carne de pui

Postat de: madi_marin in Pui

Pieptul de pui se pune la fiert. Se spumează şi când e gata se curăţă cărniţa de pe oase şi se taie mărunt. Între timp fierbem pastele….orice formă...Citeste continuarea

Baclava cu nuci

Postat de: VERONICA2607 in Prajituri

 Se topeste margarina . Se ia o foaie , se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa punem 6-7 foi. Peste foi se pun  nucile macinate amestecate cu 50...Citeste continuarea

Budinca englezeasca

Postat de: mimmi in Dulciuri

Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie. Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta. Adaugam...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile,faina,sunca,uleiul,iaurtul,muschiuletul,maslinele,dovlecelul,ardeiul kapia,mararul si piperul(dupa gust)se amesteca bine intr-un castron de marime potrivita.Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de: Mariuka in Mancaruri de post

Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate.  Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2...Citeste continuarea

Burgul in sos de rosii

Postat de: aziz in Mancaruri de post

Deci taiam ceapa cat mai fin si o calim in cateva linguri de ulei .Adaugam sucul de rosii si cand incepe sa fiarba punem cele 200 gr de burgul.Punem supa instant, sare ,piper si lasam la fiert nu...Citeste continuarea

Biscotti al cocco

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se adauga untul moale, nuca de cocos si amidonul.  Se amesteca toate cu o lingura de lemn pana obtinem o compozitie ferma. Cu o lingura...Citeste continuarea

Biscuiti cangur

Postat de: Sidy in Dulciuri

Untul,zaharul,ouale,zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron mare si se amesteca .Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija.  Cuptorul se incalzeste...Citeste continuarea

Budinca cu visine

Postat de: SanatateAcasa in Dulciuri

Se spala orezul, se lasa la fiert. Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]