Prajitura Trandafir
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit...Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe face simplu si rapid: Am amestecat smantana cu grisul si am lasat amestecul deoparte timp de 30 de minute. Branza dulce am mixat-o la la blender. Ouale le-am mixat cu zaharul pana...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de nuca si gris
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat procedam dupa cum urmeaza: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi...Citeste continuarea
Pancakes cu afine
Postat de: mitinita in DulciuriMetoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza. Intr-un bol punem faina, zaharul,...Citeste continuarea
Paine cu amestec de seminte
Postat de: merisor67 in PiineMaruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare. Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam pulpele de pui si le tamponam cu servetele de bucatarie sa se absoarba toata apa de pe ele, sa ramana uscate. Presaram piper dupa gust. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Asezam...Citeste continuarea
Pui cu sos de gorgonzola
Postat de: retetele_tinei in PuiPulpele se curata daca e necesar, se spala, se sterg si se pun deoparte. Mai apoi, intr-o tigaie, se pune untul.Cand acesta e topit, se pun pulpele. Acestea se lasa la prajit pe ambele parti,...Citeste continuarea
Petrali
Postat de: andreea91 in PrajituriUmplutura trebuie realizata cu o zi inainte. Intr-un vas unde nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc...Citeste continuarea
Pui cu busuioc,scortisoara si rosii...
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui se portioneaza , se curata si se spala . Asezati carnea intr-o tigaie . Condimentati cu sare si scortisoara . Adaugati sucul proaspat de rosii si stropiti...Citeste continuarea
Peste aromat in crusta de piper
Postat de: margo in PestePestele se curata si se spala bine apoi se scurge de apa.Daca e mare,se taie felii daca nu, se lasa intreg.Din restul ingredientelor se prepara un sos cu care se unge pestele pe toate partile,si...Citeste continuarea
Piept de porc marinat in lapte
Postat de: papabundetot in PorcAm pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci și sos...
Postat de: elucubratiiculinare in PuiÎncepem cu prepararea sosului. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute. Se storc...Citeste continuarea
Pui Gong Bao
Postat de: retetele_tinei in PuiCarnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul mai sus amintit pt marinata. Dupa, care se da la frigider pt 30 minute. Cat carnea sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar,...Citeste continuarea
Pui cu sos de rosii
Postat de: Bunica in PuiCarnea spalata se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se scurge apa,se spala carnea cu apa rece si se pune la fiert. Ceapa curatata,spalata se taie julien. Ardeiul ,spalat si curatat...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriSepara galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri. Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului. Amesteca cele doua compozitii....Citeste continuarea
Paste cu ciuperci
Postat de: Larisel in PastePregatim ciupercile si le taiem feliute, eu folosesc si cotorul pe care il tai rondele. Intre timp, fierbem pastele respectand timpul indicat pe pachet. Intr-o tigaie punem cateva picaturi...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu mere la...
Postat de: Dedicut in PrajituriMerele se curata si se taie cubulete. Se pun in cuva Multicooker impreuna cu scortisoara , extract de vanilie si un pahar cu apa. Se selecteaza functia BOIL timp de 10 minute. Dupa 10 minute...Citeste continuarea
Pizza Familia
Postat de: RuxyRux in PizzaSe prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul. intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil...Citeste continuarea
Pizza cu ton si galbiori
Postat de: gaby_d in PizzaPrepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat...Citeste continuarea
Prajitura cu afine si bezea
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final...Citeste continuarea
Pilaf cu pulpa de porc dezosata
Postat de: babi5 in PorcZarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l) impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Dea_Dea in PizzaFaina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam...Citeste continuarea
Prajitura cu banane si nuci in...
Postat de: Dedicut in PrajituriSe blenduiesc bananele, se poate utiliza furculita daca nu exista blender. Peste banane se pun ouale, zaharul, uleiul si se mixeaza bine. Apoi se pun faina, bicarbonatul, sarea si praful de copt...Citeste continuarea
Placinta cu legume si pui
Postat de: timea in PuiPregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc...Citeste continuarea
Placinta turceasca cu branza si spanac
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPreparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale, pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat....Citeste continuarea
Prajitura Bounty cu blat de cacao...
Postat de: gaby_d in DulciuriCum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos Blat Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma. Adauga ouale, unul cate...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe de padure
Postat de: ela in PrajituriLasam albusurile sa se dezghete cu cateva ore inainte. Fructele de padure le scoatem intr-o sita si le lasam putin la scurs,dar nu trebuie sa le dezghetam.Inainte sa le punem in prajitura le...Citeste continuarea
Placinte cu branza de burduf
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din ingredientele de mai sus si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut aluatul ungem masa de lucru cu putin ulei si rupem cate o bucata din aluat pe...Citeste continuarea
Pulpe de pui in pesmet , cu tortellini
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneIntr-o oala fierbem tortellini timp de 8-10 minute si un praf de sare.Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o sita.Eu i-am lasat simpli fara sos,asa le place la ai mei.Pulpele le curatam de...Citeste continuarea
Prajitura cu prune sau visine
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe scot samburii de la prune si se pune scortisoara pe fiecare jumatate. Se amesteca toate ingredientele si se toarna 3/4 aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se aseaza prunele...Citeste continuarea
Pui cu rosii
Postat de: margo in PuiPieptul de pui se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se adauga doi catei de usturoi zdrobiti.Se lasa un minut la foc,apoi se adauga carnea.Bucatile de pui se...Citeste continuarea
Prajitura cu mar si nuca
Postat de: andaoana in PrajituriAluatul : Intr-un bol punem faina , untura,smantana, zaharul , scortisoara si galbenusul si framantam cu mana pana cand avem un aluat omogen si elastic . Daca cumva vi se pare prea moale mai...Citeste continuarea
Pachetele din piept de pui
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPieptul de pui il taiem fasii potrivite pe care le batem ca pe snitele,le saram si piperam.La fiecare snitel punem pe jumatea lui o felie de branza topita,una de salam,o feliuta fina de...Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu prune si...
Postat de: timea in PrajituriUngem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi...Citeste continuarea
Prajitura cu bezea
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriGalbenusurile se mixeza impreuna cu zaharul, laptele, praful de copt, untul, cacaua si faina pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem compozitia la...Citeste continuarea
Pulpa de curcan la cuptor
Postat de: timea in CurcanAmestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o...Citeste continuarea
Paste cu kaiser
Postat de: pity19 in PastePunem pastele la fiert pana acestea sunt moi ; Strecuram de apa si condimentam cu sare si piper ; Kaiserul impreuna cu rosia le calim bine cu 2 linguri ulei de masline ; Cand kaiserul e...Citeste continuarea
Prajitura cu afine si lamaie
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa...Citeste continuarea
Prajitura "Buturuga" din biscuiti
Postat de: Lia1 in Prajituri1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm. Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite....Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: andreea91 in DulciuriPt aluat Asezam faina intr-un bol adanc si facem o gaura in mijloc, Intr-un vas adaugam cele 3 oua, zaharul, sarea,coaja de lamaie si jumatatea de cana de lapte si...Citeste continuarea
Prajitura cu prune
Postat de: Oana in PrajituriAm uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile...Citeste continuarea
Prajitura Capsunica by Ildi
Postat de: Mokuska in PrajituriAmestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare. Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri...Citeste continuarea
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa
Postat de: Mokuska in PrajituriFrecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si...Citeste continuarea
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)
Postat de: deyutzky in PrajituriUmplutura: Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc....Citeste continuarea
Pulpe de pui in sos de smantana
Postat de: Dya in PuiPulpele de pui se curata si se rumenesc frumos. Separat se pregateste sosul: ceapa se toaca marunt si se caleste foarte bine in unt. Se stinge cu vin alb, se da in clocot si se adauga smantana....Citeste continuarea
Paine cu branza si carnati
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Taiem un capac la paine si o scobim. Ideala este painea de casa , cu coaja groasa si tare. - Cascavalul razuit il amestecam cu carnatul taiat cubulete ff mici , ceapa razuita si usturoiul...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos alb de ciuperci
Postat de: cristeena20 in PuiPieptul de pui se feliaza in bucati potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi si stropim cu vin alb. Dam la frigider...Citeste continuarea
Placinta de dovleac cu aroma de...
Postat de: Dya in DulciuriPasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa...Citeste continuarea
Pariziene cu urda si stafide
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriPentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia,...Citeste continuarea