Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 28314 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. 

Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si  lasam sa creasca  cca 30  minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).

Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si  amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.

Rupem din aluat cate  o bucata de marimea pumnului si  intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem  marginile  din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul  si  intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.

Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2  minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria. 

Sunt excelente atat reci cat si calde. 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Corinuta 1

14.10.2014, 22:08

Cu mare drag Inuco!

mihaelar63 1

21.10.2014, 01:47

Cu lapte cald as manca una

Panacris 1

03.11.2014, 19:02

Delicioase! Am descoperit la o covrigărie din Romană Cam de două ori pe săptămână, savurez câte o plăcintă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti