Baigli-cozonac cu nuca

de Sylvia in Prajituri, 9 Feb 2010 | 27210 vizualizari

COMENTARII (23)

anisoara 1

09.02.2010, 19:00

Silvya super ! Eu sunt prima si am dreptul sami aleg ce doresc. Bucata cea din mijloc este a mea. Esti bravo

Oana 1

09.02.2010, 19:01

mama ce bunatate Demential

anisoara 1

09.02.2010, 19:02

Bine dar cum sa inteleg cuvintul Baigli- prima data il aud. la noi se spune invirtita cu nuca.

Sylvia 1

09.02.2010, 19:42

Anisoara cred ca si reteta si numele au influente maghiare, cred ca este o prajitura din bucataria lor dar nu sunt foarte sigura de originea ei

madi_marin 1

09.02.2010, 19:50

da, intr-adevar, asta e un cozonac unguresc... am vazut ca se face si cu mac, n-am mancat niciodata cu niciun fel de umplutura, dar arata delicios.....o sa trec reteta la favorite sa o incerc si eu...

danygospodina 1

09.02.2010, 20:28

Chiar care dreptate Oana. Si ai mai pus si 3, la sfarsit, grasuti si sfidatori!

anisoara 1

09.02.2010, 21:06

E posibil ca e magheara- la noi fiecare casa - mai ales la tara ,gospodinele coc aproape in fiecare saptamina asa coptura - la noi se spune INVIRTITA cu diferite impluturi , si mac , si nuca, si brinza, si cartofi, si varza , si mere , si visina . De cind ma stiu micuta am tot mincat asa coptura coapta in cuptorul cu lemne. Cozonac se spune la coptura de paste fara implutura, iar cea cu brinza - i se spune pasca. Fiecare cu mama lui de acasa In general , miai facut pofta si credca voi coace si eu in timpul apropiat.

anisoara 1

09.02.2010, 21:10

Si inca un moment, acest aluat incepi sa-l intinzi cu citorul pe masa, peurma se intinde pe miani si se aseaza pe o fata de masa de in sau bumbac, se repartizeaza implutura dorita si cu ajutorul fetei de mese, dintr-un capat se ridica in sus si aluatul cu implutura se ruleaza sau se invirteste in invirtita- deaceias si i se spune invirtita. Sper ca am lamurit bine.

Teo 1

09.02.2010, 21:23

bun ,dar putin,Silvia; astazi chiar am spart si am adunat 1 kg. miez de nuca sa fie gata cand vreau sa incep lucrarea;

Sylvia 1

09.02.2010, 22:00

Teo spor, sa vezi ce bine o sa iti iasa, sa lasi numai putin mai groasa foaia care ramane chiar deasupra cum am explictat eu sa nu se crape la copt

Sylvia 1

09.02.2010, 22:02

Dany 2 sunt de dat cui ii cere ca noi mancam tare putine dulciuri ma si enerveaza cand fac ca raman mereu ....

Sylvia 1

09.02.2010, 22:03

Mady sper sa iti iasa si sa iti placa
Anisoara tare interesant e ce povestesti tu acolo minunate retete nu m-as fi gandit la asa retete. Ador bucataria voastra, pacat ca o cunosc asa de putin sper sa vad la tine retete multe si sa le incerc si eu

Teo 1

09.02.2010, 22:17

Silvia ,imi place tare felul in care ordonezi fiecare explicatie ,fiecare raspuns ; apoi , felul in care il faci pe fiecare sa se simta ''important''....

mihaelar63 1

10.02.2010, 00:40

si in A rdeal se face cu mac , mere , visine chiar prune
imi place fluturasul de baigli parca ti-ar si fi mila sa-l manci .

madi_marin 1

10.02.2010, 09:47

de acord cu Teo, Sylvia.

ANCA 1

10.02.2010, 10:41

foarte bun, am facut si cu nuca si cu mac, dupa reteta Sabinei, delicioase!

Sylvia 1

10.02.2010, 12:28

Teo, Madi nu fac nimic deosebit , imi place sa raspund tuturor care au "furat" din timpul lor cateva momente sa imi viziteze bucatele si sa imi scrie 2 randuri normal ca sunt importanti pentru mine, toti in aceeasi masura

Sylvia 1

10.02.2010, 12:31

Mihaela acum ca am citit postarea ta ma tenteaza tare sa fac un "fluturas" de baigli si cu mere sincer in afara de mac si nuca nu stiam sa se faca cu altceva. Acum am ceva dulce dar cand se termina execut unul cu mere merci de idee.

Sylvia 1

10.02.2010, 12:31

Anca mi-a lipsit macul din casa ca faceam unul cu mac

Dana Cristea - pusikmea 1

05.03.2010, 21:18

maine incerc si eu reteta, sper sa-mi iasa, seamana cu kurtos( cozonacii care se gasesc la zilele orasului de obicei), dar asta arata mult mai bine

Dana Cristea - pusikmea 1

06.03.2010, 17:36

gata am facut reteta, dar mie nu mi-a iesit asa fraged si am urmat toti pasii, cred k de la cuptorul meu care e de pe vremea lui bunica......dar e foarte bun la gust

Sylvia 1

07.03.2010, 12:52

Pusikmea poate e si faina , eu folosesc faina pt patiserie in Ro cred ca este cea 0065 ca am vazut ceva de genul asta nu cred ca fie cuptorul

Dana Cristea - pusikmea 1

09.03.2010, 10:59

tot ce e posibil, eu folosesc faina de boromir, oricum nu ma las, o sa mai incerc pana imi iese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada