Florinaaa, fa-mi o ciorba ! Si-am facut, ca trebuia sa ma dreg si eu, dupa atatea prajituri si "porcarii" :D :))))
Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua.
Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul in oala sub presiune, timp de 30 minute, apoi am oprit focul.
Lasam sa iasa presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem carnea si bucatile de legume, lasandu-le sa se raceasca.
In timp ce zeama si carnea se racesc, frecam galbenusurile crude cu praf de sare si adaugam treptat iaurtul, pana obtinem un amestec omogen.
Pentru a impiedica branzirea oului in supa, adaugam in compozitia de galbenusuri cate un polonic de supa calda, pentru egalizara treptata a temperaturii, amestecand continuu. Cand amestecul de ou si iaurt este suficient de cald, il adaugam in zeama si amestecam.
Desfacem carnea de pe oase si o tocam in bucati mici, pe care le vom pune in ciorba.
Curatam usturoiul, il pisam si-l adaudam in ciorba.
Separat, curatam un morcov si-l dam pe razatoarea mica, apoi il calim usor in 2 linguri cu ulei. Punem peste morcovul calit un polonic de zeama, amestecam si turnam amestecul in ciorba, imbunatatind in acest fel atat aspectul, cat si gustul ciorbei.
Acrim ciorba cu otet ( mie-mi place sa pun si cateva linguri cu otet in care au stat ardei iuti ) si presaram patrunjel sau leustean tocat.
Potrivim gustul de sare.
Servim fierbinte, alaturi de ardei iuti.
1
Eu folosesc iaurt si nu smantana, pentru ca ciorba sa nu fie foarte grasa. Mi se pare ca in acest fel si gustul ciorbei este mai bun.
2
Daca folositi smantana, reduceti cantitatea.