Va prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se consuma imediat.
Sunt adorate de copii, ideale pentru o gustare sau pachetel. Va sfatuiuesc din start sa faceti portie dubla cum am facut si eu, insa mai jos va prezint reteta pentru o singura portie.
Meniu copii
Zahar pudra pentru pudrat
Adaugam intr -un bol drojdia si cu zaharul, frecam cu o lingurita pana devine lichida adaugam laptele si pudram putina faina, lasam pentru 10 minute.
Intre timp, intr-un castron, adaugam celelate ingrediente ( untura sau untul, smantana, ouale, sarea si zaharul vanilat si drojdia desfacuta)
Amestecam, apoi incorporam treptat faina pana aluatul va capata o consistenta ferma.
Acoperim cu un prosop si dam la frigider pentru 30 minute.
Cat sta aluatul la odihnit, pregatim umplutura.
Amestecam nucile cu magiunul si lasam deoparte.
Scoatem aluatul si-l impartim in bile egale.
Infainam o planseta si intindem cate o bila, aproximativ3-4 mm, formam cu ajutorul unui capac un cerc, apoi impartim cercul in 8 parti egale .
Cu ajutorul unei linguri, punem la margine umplutura, apoi rulam spre centru cercului, formand astfel cornulete. Continuam la fel si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana se umple tava si o dam la cuptr preincalzit in prealabil la 180 grade C.
Lasam cornuletele in cuptor 20-30 minute in functie de cuptor sau pana capata nuanta usor aramie.
Scoatem cornuletele si le pudram cu zahar pudra.
Se pot servi atunci cand s-au racit cu lapte simplu sau cu cacao.
Pofta buna !
1
Asezati cornuletele in tava in asa fel incat sa aiba spatiu intre ele. Cornuletele vor creste si riscati sa stricati forma sau in cel mai rau caz sa se lipeasca.
2
Lucrati cu cate o bila, restul aluatului bagati-l la rece. Astfel va va fi mai usor sa o intindeti.
3
Pudrati cornuletele imediat ce le-ati scos din cuptor, astfel se va pudra mai uniform.