Cand eram copil, tatal meu facea maioneza frecata doar cu lingura de lemn. Combina un galbenus fiert cu unul nefiert si facea o maioneza de statea lingura in ea. Acum nu-mi mai place maioneza cum se facea odata, mi se pare extrem de grasa, grea
Eu folosesc doar galbenus crud in care pun de la inceput o lingura de mustar si un praf de sare de lamaie . Si daca fac cu mixerul nu mi-e frica nici daca scap ulei mult deodata
Daca-mi iese prea tare si are aspectul ala de...gras , adaug un strop de apa ca sa obtin un aspect mai...light In felul asta se intinde mult mai usor pe preparate.
Si eu o fac cam cum zice Ina,doar din galbenus crud.Cand se ingroasa,mai adaug zeama de lamaie sau apa.
Cel mai bine o amestec cu lingura de lemn si nu mi se taie niciodata.
Am invatat sa fac maioneza cu muuuulti ani in urma la scoala ...erau cursuri de gatit....acum din pacate nu mai exista....
Nu pot manca maioneza facuta cu ou crud, si din acest motiv nu mananc decat daca o fac eu. O prepar numai cu galbenusuri fierte..unul moale, unul mai tare...iese grozav...si cum am in plan salata de beauf curand...fac si maioneza clar!
Stie Bucatarasul !!! Asa se prepara corect maioneza
Am mancat in ultima vacanta [ si asta in fiecare seara , nu ma mai saturam ] o senzationala salata de varza rosie cu maioneza . Doar ca maioneza parea foarte usoara . Am studiat mai multe retete si am ajuns la concluzia ca ingredientul secret era... laptele