Desert Amarela

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Oct 2025 | 93 vizualizari

 

Cand n-ai timp de bibileala, un desert de genul asta te scoate din impas. Am ales ca vedeta in desert dulceata de cirese negre amare -preferata unui om drag mie. Aveam mascarpone, frisca, ciocolata alba Callebau si dulceata din stocul pentru oameni speciali.Asadar si prin urmare am mesterit o Amarela la pahar, initial am ales alte pahare, se vad in prima fotografie, apoi mi-am dat seama ca-s mai mari si le-am schimbat....

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 270 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 4 galbenusuri
  • 60 g zahar tos
  • 50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 piscoturi
  • sirop de la dulceata de cirese negre amare + apa
  • cirese negre amare din dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Amarela:

Am mixat mascarponele cu smantana pentru frisca. Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul, le-am amestecat bine, am adaugat 50 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat 10-15 min sa se mai raceasca compozitia, apoi am turnat-o peste mascarponele amestecat cu smantana pentru frisca si am mixat cca 2 min.

Mi-am pregatit cupele, 4 la numar, am inmuiat, pe rand ,cate un piscot rupt in bucatele, in sirop de la dulceata diluat cu putina apa rece. In fiecare cupa am pus bucatelele de la cate un piscot, apoi am pus un strat din crema, peste crema cirese din dulceata si din nou bucatele de la un piscot,apoi restul de crema si cirese din dulceata. Peste am pus cate o lingurita de sirop si o jumatate de piscot. Am decorat cu menta si floricele. Am bagat la rece 2-3 ore sau mai putin in functie de cat de pofticiosi si nerabdatori sunt mesenii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Amarela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]