Gogonele murate

de mimmi in Muraturi, 27 Aug 2010 | 61632 vizualizari

COMENTARII (6)

Corinuta 1

27.08.2010, 19:19

Sunt tare bune iarna!

nadina73 1

29.08.2010, 03:15

ce imi plac mie gogonelele5furcu

mimmi 1

31.08.2010, 22:56

sunt foarte buna iarna intr-adevar

gogonica 1

11.11.2010, 22:07

Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe
dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.

suzeta 1

03.10.2011, 12:10

e posibil sa fie sarea cu iod,eu nu pun nuciodata sare iodata la muraturi,in general.Exista pe piata sare neiodata,la pungi de 3 kg,randul viitor poate pui cu sare neiodata,succes !!!

babi5 1

31.08.2013, 08:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]